Haberler

Antalya: Antalya'da Çocuk Hakları Tanıtım Kampanyası

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Çerçevesinde Pilot Bölge Seçilen Antalya'da, "Gökkuşağı Çocukları" Adlı Proje Kapsamında Yürüyüş Düzenlendi.

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi çerçevesinde pilot bölge seçilen Antalya'da, "Gökkuşağı Çocukları" adlı proje kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Antalya İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından "Gökkuşağı Çocukları" adlı proje kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşe, çok sayıda öğrenci katıldı. Selekler Çarşısı'ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Atatürk Anıtı'na çelenk konulan törene ellerinde "Anne babalara sesleniyoruz, haklarımızı istiyoruz", "Biz çocuklar bilerek ve isteyerek kimseye zarar vermeyiz" yazılı pankartlarla katılan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.

Çocukların daha rahat şartlar altında yaşamaları ve problemleri ortadan kaldırmak amacıyla 191 ülke tarafından kabul edilen ve Türkiye'nin de 1990 yılında imzaladığı Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi, 54 maddeden oluşuyor. Sözleşme çerçevesinde taraf ülkeler, çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutlu, sevgi ve anlayışlı bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğini kabul ediyor. Ayrıca çocuğun, toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için her yönüyle hazırlanmasının ve özellikle barış, hoşgörü, değerbilirlik, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekliliğini savunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title