Haberler

Ankara: Zorunlu Din Dersi Tartışmaları

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Genel Sekreteri Hazım Zeki Sergi, zorunlu din dersi ekseninde yaşanan tartışmaları değerlendirerek, "Oynanan oyunların farkındayız. Bu memleket sahipsiz değildir. Türk milleti fedakar bir millettir. Ancak vatanından, dininden, şerefinden ve haysiyetinden asla taviz vermez" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Genel Sekreteri Hazım Zeki Sergi, zorunlu din dersi ekseninde yaşanan tartışmaları değerlendirerek, "Oynanan oyunların farkındayız. Bu memleket sahipsiz değildir. Türk milleti fedakar bir millettir. Ancak vatanından, dininden, şerefinden ve haysiyetinden asla taviz vermez" dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Sekreteri Sergi, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerdeki zorunlu din eğitimi tartışmalarını değerlendirdi. Son dönemde 'dini önder' konumundaki bazı kişilerin dini içerikli beyanları ile din eğitimi konularındaki tartışmaları dikkatle ve ibretle izlediklerini belirten Sergi, bu haberlerin bir plan ve siyasetle gündeme taşınmasının, bazı dini kişi ve kuruluşlarca iç ve dış siyaseti etkilemek amaçlı olmasının dikkat çekici olduğunu kaydetti. Din üzerinden oynanan siyasi oyun ve planların hiç çekinmeden pervasızca uygulamaya konulması ve bunlara seyirci kalınmasının ülkenin geleceği açısından tehlikeli olduğuna işaret eden Sergi, son dönemdeki tartışmaları üzülerek takip ettiklerini dile getirdi. Sergi, Ermeni Genel Patriği Karekin'in 'sözde Ermeni soykırımı' iddialarının Türkiye tarafından tanınmasını istemesini, Vatikan'ın Samsun'da papazın öldürülmesinin ardından Batı dünyasını Türkiye için siyasi tavır almaya davet etmesini kahrolarak izlediklerini ifade etti. Sergi, "Vatanımızın güvenliğini, milletimizin milli ve manevi değerlerini, mülkümüz ve namusumuzu canları pahasına koruyan asker ve polisimizin katili, bölücü ve hain PKK tarafından şehit edilmeleri haberleri sanki bir tavuk ölmüşçesine sıradanlaşmıştır. Çıkarcı bir yayın anlayışıyla aile yapımızı dinamitleyen TV dizi ve programları karşısında aydınlar ve siyaset duyarsızlaşmıştır. Özü ve sözü ile Türk ve Müslüman olan Alevi vatandaşlarımız dini azınlık olarak gösterilmeye çalışılarak Müslümanlık'ları tartışılıyor. Bir eli yağda bir eli balda Türkiye'yi boğazdaki yalısından viski yudumlayarak takip eden sosyal ve toplumsal duygusu körelmiş iş ve ekonomi çevreleri ile siyaset, geçim sıkıntısı içerisinde yaşam mücadelesi veren memur, işçi, emekli, esnaf ve çiftçinin ızdırap ve feryatlarını duymayarak her şeyi güllük gülistan olarak görüyor" tepkisini gösterdi.

Sergi, Türk Diyanet Vakıf-Sendikası olarak oynanan oyunların farkında olduklarını belirterek, "Hem milli hem de manevi duyguları dumura uğramış çevreleri uyarıyor ve sesleniyoruz. Eden bulur. Unutulmasın ki keser döner, sap döner bir gün gelir hesap döner. Bu memleket sahipsiz değildir. Türk milleti fedakar bir millettir. Ancak vatanından, dininden, şerefinden ve haysiyetinden asla taviz vermez" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title