Haberler

Ankara: Meteorolojiden "Yağış" Uyarısı

Uzun Süredir Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyreden Hava Sıcaklığına Bağlı Olarak Yaşanan Kuraklık, Yarından İtibaren Yerini Yağışlı Havaya Bırakacak.

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak yaşanan kuraklık, yarından itibaren yerini yağışlı havaya bırakacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinin, yarın Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinde gelen yağışlı bir havanın etkisine gireceğini, yağışların hafta sonuna kadar kuzey, iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdüreceği bildirdi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyılarıyla İç Anadolu'nun kuzeybatısında devam edeceği, hava sıcaklığının yarın yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere hafta sonuna kadar tüm yurtta azalacağı tahmin ediliyor. Yağışların Çarşamba günü genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile akşam saatlerinde itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleriyle iç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve güneydoğu Anadolu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde devam edecek yağışların, Cuma günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde süreceği tahmin ediliyor. Yağışların Perşembe ve Cuma günleri, hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte Karadeniz'in iç kesimleri, iç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuyla Afyon ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde Perşembe gününden itibaren beklenen kar yağışlarıyla hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak yaşanabilecek buzlanma ve don olayının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sürücüler, ilgililer ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title