Haberler

Ankara: İnternete Amerikan Modeli

Türksat A.ş. Genel Müdürü Osman Dur; Faks, İnternet, Kablo Tv ve Uydu Hizmetlerinin Aynı Cihazdan Alınabilmesi Amacıyla Firmalarla Yeni Bir "Setup Box" Geliştirilmesi Konusunda Görüşmeler Yaptıklarını Bildirdi.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Osman Dur; faks, internet, kablo tv ve uydu hizmetlerinin aynı cihazdan alınabilmesi amacıyla firmalarla yeni bir ''setup box'' geliştirilmesi konusunda görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Türksat A.Ş.'nin 2004 yılı hesapları, TBMM KİT Komisyonu'nda ele alınarak genel görüşe sunuldu. Komisyon Başkanı Nurettin Canikli, komisyonun geçen yıl aldığı bir kararla Türksat A.Ş.'nin hesaplarının denetimine başladığını, şirketin hesaplarının komisyonda ilk kez denetleneceğini belirtti. Türksat A.Ş.'nin son yıllarda takdir edilecek atılımlar yaptığını anlatan Canikli, bu sayede Türkiye'nin bu alanda asgari ihtiyaçlarını karşılayabilecek konuma geleceğini kaydetti. Türksat A.Ş. Genel Müdürü Osman Dur, sunumunda, şirketin uyduların yanısıra kablo tv işletmeciliği yaptığını ve e-devlet kapısı projesinin yapımını üstlendiğini belirtti. Türkiye'nin, başarısız olan Türksat 1A uydusunun ardından uzaya 3 uydu gönderdiğini anımsatan Dur, Türksat 1B uydusunun da ömrünü 2004 yılında tamamladığını, bir süre salınıma bırakıldıktan sonra Uluslararası Telekomünikasyon Birliği kuralları doğrultusunda uzay çöplüğüne gönderildiğini ifade etti. Türksat 1C uydusunun ise ömrünü 2007 sonu ya da 2008 yılı başında tamamlayacağını vurgulayan Dur, Eurasiasat şirketiyle ortak yaptırılan Türksat 2A uydusunun halen faal olduğunu ancak, şirketin merkezinin Monaco'dan İstanbul'a taşındığını kaydetti.

Göreve geldiklerinde Türk uydularının doluluk oranının yüzde 23 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 88'e yükseldiğini vurgulayan Dur, uydulardaki 78 televizyon kanalının 171'e, radyo kanallarının da 39'dan 89'a çıktığını belirtti. Dur, Türksat uydularının tamamının dolu olduğunu, televizyonlar için çok sınırlı yer bulunduğunu bildirdi. Osman Dur, Türksat'ın Uydu Teknolojileri Merkezi kurduğunu, burada uydu entegrasyonlarını gerçekleştireceğini de kaydetti.

Kablo tv altyapısı konusunda işletmeler ve TMSF ile yaşadıkları sorunlara da işaret eden Dur, kablo tv altyapısının ''ölü'' durumda olduğunu, kablo yüzeylerinin zayıf olmasından dolayı kanallarda sorunlar yaşandığını, kablo tv alanında dijital teknolojiye geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu amaçla dijital altyapının oluşturulduğunu, Ankara'da test çalışmalarının sürdüğünü anlatan Dur, 300 kanal izlenebilecek altyapı kurulduğunu, kablo tv şebekesinden bilim, aile, sinema, çocuk gibi pek çok paket hizmeti vermeyi planladıklarını söyledi. Evlerde her teknoloji için ayrı bir kutu konulmasının zorluklarına da değinen Dur, Türksat'ın faks, internet, kablo tv ve uydu hizmetlerinin aynı cihazdan alınabilmesi amacıyla firmalarla yeni bir setup box geliştirilmesi konusunda görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title