Haberler

Ankara: Çankaya Köşkü'nde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu (2)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanlığı Seçimine İlişkin Yaşanan Tartışmaları Hatırlatan Gazetecilere, "Germek İstemiyoruz. Gerginliğe Neden Olmak da İstemiyorum. Bu Konuda Titiz ve Dikkatli Davranıyorum" Karşılığını Verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaşanan tartışmaları hatırlatan gazetecilere, "Germek istemiyoruz. Gerginliğe neden olmak da istemiyorum. Bu konuda titiz ve dikkatli davranıyorum" karşılığını verdi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon veren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplamaktan kaçındı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde eski hipodromda düzenlenen törende, eşi Semra Sezer ile birlikte çok üşüdüklerini belirten Sezer, "Gelecek sene bu törenlere katılmayacağım" diyerek, görevinin sona erdiğini espri bir şekilde dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. "Taban olduğu gibi tavan da olmalı" diyen Erdoğan, "Evet tartışmayı ben açtım. Seçme yaşı 18 de seçilme yaşı neden 30 oluyor. Demek ki 18'e kadar düşebilir" diye konuştu. Erdoğan, Meclis'te dinamik insanlara ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, "25 yaş göstermelik olursa hiçbir anlamı yok" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, siyasette kadına kota koymaya karşı olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Demokrasiler de kota olmaz. O zaman kadını, erkeğin ianesine tabi tutmuş olursunuz. Bu da kadına saygısızlık olur" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs konusuna ilişkin bir soru üzerine ise, Kıbrıs konusunda değişik bir tutum benimsemeyeceklerini vurgulayarak, "Taviz vermeyeceğiz. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. İzolasyonların kaldırılmasını istiyoruz. Bizden bir adım beklemesinler" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten Finlandiya'nın Kıbrıs önerisinin hatırlatılması üzerine de, "Hiç farklı değil. Makul gelmiyor bana" dedi. Erdoğan, TCK'nın 301. maddesi ile ilgili değişliklik yapılması konusunda ise, "Ne içte ne de dışta öneri var. Biz önerilere açığız. Ortada metin yok. Değişikliğe yönelik çalışma da yok" ifadesini kullandı.

"SİYASİLERLE POLEMİĞE GİRMEM"

Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorulara "Balığın karnı aç değil, yemez" karşılığını verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bu konudaki ısrarlı sorular üzerine, "Germek istemiyoruz. Gerginliğe neden olmak da istemiyorum. Bu konuda titiz, dikkatli davranıyorum" yanıtını verdi.

Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 'Dağda değil ovada siyaset yapsınlar' şeklindeki açıklamasıyla başlayan tartışmaya ilişkin soruları da cevaplandırdı. "Terörle mücadele eden Silahlı Kuvvetler'in başı olarak görüşlerimi söyledim" diyerek, açıklamalarının arkasında olduğunu ifade eden Büyükanıt, gazetecilere dönerek, "Görüşlerimi söylemem gerekir mi, gerekmez mi?" diye sordu. Ağar'ın 'kırıldım' lafının hatırlatılması üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Ona yorum yapmam. Siyasilerle polemiğe girmem. Terörle mücadele eden kişiler bunu bana sormazlar mı? Ben düşüncelerimi söyledim" ifadelerini kullandı.

Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin Afganistan'a asker gönderilmesi konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin sorusu üzerine de, Afganistan'a terörle mücadele etmek için asker gitmeyeceğini ve bunu söylediğinde bazılarının, 'Büyükanıt, siyasilerin işine karışıyor' diyerek yadırgadığını ifade eden Orgeneral Büyükanıt, "Ama ben mevzuta göre konuşuyorum. 600 askerimiz var Kabil'de. ISAF'ın görev tanımında terörle mücadele yok. Biz oraya NATO kapsamında gittik. Bizden terörle mücadele istenirse görev tanımımızın dışına çıkar. Meclis'ten yeni karar çıkması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresini değerlendirmesini isteyen gazetecilere de, "Genelkurmay Başkanı olarak onu değerlendirmek bana düşmez. Ama ben vatandaş olarak değerlendirirsem, cumhurbaşkanımız Cumhuriyet'in tüm değerlerini sahip çıktı. Bana göre mükemmeldi" karşılığını verdi.

Orgeneral Büyükanıt, başka bir soru üzerine, Yunanistan'a yapacağı resmi ziyarette Kıbrıs konusunun gündeme gelmeyeceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title