Haberler

Ankara: Başbakan Erdoğan, Dünya 6.'sı 12 Dev Adam'ı Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin maçlarını izlerken çok heyecanlandığını, zaman zaman toplantılara ara vererek 12 Dev Adam'ı izlediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin maçlarını izlerken çok heyecanlandığını, zaman zaman toplantılara ara vererek 12 Dev Adam'ı izlediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6. olan A Milli Basketbol Takımı teknik heyeti, oyuncuları ve Basketbol Federasyonu yöneticilerini kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'daki kabule Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, Milli Takım Menejeri Harun Erdenay ile oyunculardan İbrahim Kutluay, Kerem Gönlüm, Semih Erden, Hakan Demirel, Cenk Akyol ve Fatih Solak katıldı.

Başbakan Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, A Milli Basketbol Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi ve Türk milletini en güzel şekilde temsil ettiğini belirterek, 12 Dev Adam'ın akıl ve bilgiyi en güzel şekilde değerlendirip dünya 6.'sı olduğunu ifade etti. Televizyon ekranlarından milli takımın maçlarını izleyerek coşkularını paylaştıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Zaman zaman yüreğimiz ağzımıza geldi. Başarılarıyla gurur duyduk. 2010'da inşallah bu işin rövanşını farklı bir şekilde alacağız. Genç ve dinamik bir kadroya sahibiz" diye konuştu.

Milli Takım oyuncularının ortaya koydukları mücadele azmi ve takım ruhu ile Türk milletine farklı bir heyecan yaşattığını kaydeden Erdoğan, oyuncuların 12 Dev Adam unvanını fazlasıyla hak ettiklerini ispatladığını söyledi. Bundan sonraki süreçte Türkiye'ye dünyadaki bakışın da değişeceğine işaret eden Erdoğan, diğer takımların bundan böyle 'Türk Milli Takımı leblebi çekirdek' değil, 'demir leblebi' diyeceklerini dile getirdi. Önümüzdeki dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesini isteyen Erdoğan, "Takım ruhunuzu ve tecrübenizi artırarak geleceğe hazırlanmak sizler için bir sorumluluktur. Daima sizinle olacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu ülke gençlerine ilham verdiniz, büyük hedefler gösterdiniz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, sadece İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 120 okulda kapalı spor salonu yapıldığını belirterek, böylece okulla basketbolu iç içe getirmiş olacaklarını söyledi. Erdoğan, bütün belediyelerden açık alanlara basket potaları yerleştirmelerini istediklerini de söyledi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel ise, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını hatırlatarak, bunun kendilerine sahadaki performansın yanı sıra organizasyon açısından da ciddi bir sorumluluk yüklediğini belirtti. 2008 Pekin Olimpiyatları'na da katılmak istediklerini ifade eden Demirel, bunun için önümüzdeki yıl yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın büyük önem taşıdığını vurguladı.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç de, "Önümüzdeki dönemde daha büyük başarılarla karşınıza çıkmak istiyoruz" dedi. Tanjeviç'in konuşması sırasında tercümanlığını ise takım kaptanı İbrahim Kutluay yaptı.

Milli takım kaptanı İbrahim Kutluay ise, Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade ederek, 2010'da bir madalya ile Türk milletinin karşısına çıkmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların sonunda Başbakan Erdoğan ile Bakan Şahin ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Atalay arasında hediyelerin verilmesi konusunda kulaktan kulağa diyalog yaşandı. Salonda gülüşmelere neden olan konuşmaların sonunda Başbakan Erdoğan, gazetecilere dönerek, "Dudak okuma başladı mı?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan, kabulde basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Basketbolculara verilecek özel ödül konusundaki soruyu cevapsız bırakan Erdoğan, 'En heyecanlandığınız maç hangisiydi?' sorusu üzerine Brezilya maçında çok heyecanlandığını söyledi. Bu maçın dönüm noktası olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Kafa kafaya gitti. Maçlar nedeniyle bazen toplantıları falan kestik" diye konuştu.

Kabulün sonunda Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel, Başbakan Erdoğan'a üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan' yazılı 12 numaralı Milli Takım formasını hediye etti. Başbakan Erdoğan ise, Demirel'e gümüş bir tepsi armağan etti. Erdoğan, oyuncu ve teknik kadroya ise birer gümüş tabak ve imzasını taşıyan kravat hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title