Haberler

Ankara: Arınç'tan "Cumhurbaşkanlığı Seçimi" Değerlendirmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirerek, 'Maalesef Cumhurbaşkanlığı Seçimine Giderken Bazı Manipülasyon, Bazı Tertipler, Bazı Komplolar Önümüze Çıkabilecektir' Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirerek, ''Maalesef Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bazı manipülasyon, bazı tertipler, bazı komplolar önümüze çıkabilecektir'' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dedeman Oteli'nde düzenlenen Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (YOYAV) toplantısına katıldı. Arınç, basın mensuplarının dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la yaptığı görüşmesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Arınç şunları kaydetti: ''Dün bildiğiniz gibi Genelkurmay Başkanımızı ziyaret ettim. Amacım kendisini kutlamaktı. Bu kutlamayı daha önce yapmıştım, ancak makamında ziyaret ederek yapmayı arzu ettim. İki değerli komutanımız da yeni görevlerine başladılar. Onlarla da önümüzdeki pazartesi görüşeceğim. Çok dostane bir görüşme oldu. Kendilerini makamlarında kutladım, başarılı çalışmalar diledim. Bir saate yakın bir görüşmemiz oldu. Görüşmenin içinde ne vardı, ne yoktu buna girecek değilim. Ama çok farklı, çok değişik Türkiye ile bölge ile ilgili konuları da görüşmüş olduk.'' TBMM Başkanı Arınç, katıldığı bir televizyon programındaki sözlerine de açıklık getirerek, "emekli subaylardan 20 kişinin bir mektup yazarak Genelkurmay'ın da Cumhurbaşkanları seçimine müdahil olmasını istediği" yönünde gazetelerde bir haber okuduğunu ve buna yönelik eleştirilerde bulunduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı'nın bu konuşmasını programdan takip ettiğini kaydeden Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşmesine ilişkin de şöyle konuştu:

"Sayın Başkan 'Böyle bir mektup bize kesinlikle gelmedi. Böyle bir mektup bize ulaşmadı. Zaten böyle bir mektubu gönderemezler. Biz hayatımız boyunca, askerlik hayatımızın bütün safhalarında demokrasiye, anayasaya bağlılık yemini etmiş insanlarız. Bizim demokratik anlayışımız ve demokrasi kültürümüz böyle bir şeye izin vermez. Böyle bir mektup gelmedi. Gelmesi de mümkün değil. Gelirse de gereğini yaparız' dediler. Ben bundan dolayı kendilerini kutlamıştım. Bunu duymaktan ayrıca mutlu olduğumu söyledim. Ve böyle bir cevabı alacağımdan da zaten emindim."

Söz konusu dernek başkanının 'Biz böyle bir mektup göndermedik. İçimizden bazıları böyle bir niyette bulunmuş olabilir. Bu yanlıştır' yönünde açıklama yaptığını söyleyen Arınç, Genelkurmay Başkanıyla yaptığı görüşmesinin ve kendisinden aldığı cevabın ve ilgili derneklerin yaptığı açıklamaların her şeyi ortaya çıkardığını belirtti. Arınç, "Maalesef Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bazı manipülasyon, bazı tertipler, bazı komplolar önümüze çıkabilecektir. Genelkurmay Başkanlığını, Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahil olmaya çağıracak veya bununla ilgili bir girişimde bulunacak bir kuruluş düşünülemezdi. Ancak böyle bir şeyin var olduğunu söylemeye ve bunu yaymaya çalışanlar Meclisimizle Silahlı Kuvvetlerimizin arasını açma gayretleri içerisindeydi. Bu bir komploydu, bu bir tertipti. Hamdolsun ki, bu tertip, bu komplo ortaya çıkarılmış oldu. Demek ki bize düşen, bundan sonra bu tür haberlere karşı uyanık olmak, bu tür haberleri anında, zamanında yalanlamak ve bununla ilgili girişimleri sonuçsuz kılmaktır. Ben bir saatlik görüşme sonucunda Genelkurmay Başkanımızı da, karargahımızı da, hem Atatürkçülüğüyle, onun ilke ve devrimlerine bağlılıkla, hem anayasal kurumlara olan saygılarıyla, hem de demokrasiye olan bağlılıklarıyla çok güçlü, çok zinde bir durumda gördüm. Bundan da ayrıca mutlu oldum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title