Haberler

Afyonkarahisar'daki Emirdağ ilçesinin nüfusu, gelen gurbetçiler sayesinde 20 binden 200 bine çıktı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'daki Emirdağ ilçesi yaz aylarında gurbetçi akınına uğruyor. Gurbetçilerin gelmesi ile normalde 20 bin olan nüfus 200 binleri buldu. Küçük Belçika olarak anılan ilçenin esnafı ise artan nüfustan oldukça memnun.

Şehrin gurbetçileri nedeniyle Emirdağ ilçesinde önceki yıllarda olduğu gibi yaz döneminin gelmesi ile nüfus yoğunluğu yaşanmaya başlandı. İlçenin yurt dışındaki nüfus oranı yaklaşık 350 bin olarak bilinirken bunlardan 150 bininin ise Belçika'da yaşıyor.

YAZ TATİLİ İÇİN GELİYORLAR

Yaz tatilini geçirmek için Emirdağ'a gelen gurbetçiler ile merkez nüfusu 20 bin olan ilçe nüfusu 10 kar artarak 200 binlere kadar çıkıyor. Adeta küçük bir Belçika'yı andıran memleketlerine gelmenin mutluluğunu yaşayan gurbetçilerin çarşı, pazarda büyük yoğunluk oluştururken ilçede nereye bakılsa yabancı plakalı lüks bir araç görmek mümkün.

Afyonkarahisar'ın Elmadağ ilçesinin nüfusu, gelen gurbetçiler sayesinde 20 binden 200 bine çıktı

GEÇEN YIL PANDEMİDEN DOLAYI GELEMEMİŞLER

Yaz tatilini geçirmek üzere memleketi olan Emirdağ'a geldiğini ifade eden gurbetçi Sezer Cüneyt, geçen yıl pandemiden dolayı gelemediğini bu yıl ise 1 aylık iznini geçirmek için Emirdağ'a geldiğini söyledi. Cüneyt ilçede tek şikayetçi oldukları konunun ise trafik yoğunluğu olduğunu dile getirdi.

Afyonkarahisar'ın Elmadağ ilçesinin nüfusu, gelen gurbetçiler sayesinde 20 binden 200 bine çıktı

Mustafa Yalbı isimli gurbetçi de Emirdağ'a gelmek için çok beklediklerini kaydederek, ilçede ailelerini ziyaretlerine geldikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

"EKONOMİYE KATKILARI BÜYÜK"

İlçede uzun yıllardır esnaflık yapan Süleyman Kocabıçak, gurbetçilerin gelmesinin esnafın işlerinin artmasına büyük ölçüde katkısının olduğunu belirterek, "Bu sene gurbetçilerimiz biraz erken geldi. Sezon biraz erken başladı. Gurbetçiler geçen sene gelemediler bu yüzden bu sene biraz erken geldiler. Gurbetçilerin gelmesi ile satışlarımız yüzde 200'ler civarında artıyor. Gurbetçiler sayesinde çarşı esnafının işleri açıldı, ekonomiye ve bizlere katkıları büyük" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hisarcık Belçika Emirdağ Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (5)

Metin Yalcin:

Gelsinler tabii ki onlar bizim insanımız Bu toprağın kanı canı ..

38
25
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

euro'yu onlar icin 10 tl yaptik

41
14
yanıtYanıtla
Uğur Sezgin:

Artık almanyanın aldığı 100 bin surşiyelide Türkiyeye tatile geliyor acıyarak bizlere bakıyor üyüksün pakmaya

28
17
yanıtYanıtla
bekir yapici:

3-4 nesil Türk gencligi bile Türkiyeyi tam tanimadigi alay edildigi asagilandigi halde anavatan özlemiyle hudut kapilarinda coluk cocuk günes altinda saatlerce bekleyerek her yil akin akin geliyoruz baska ülkelere tatile gitmek varken birikimlerimizi yollara ülkemize birakiyoruz ama malesef avrupa Türkleri olarak kendi vatanimizda bir suriyeli afkan iranli bangaldesli irakli kadar degerimiz yok asagilaniyoruz alay konusu oluyoruz ve tabiki her yil bile bile bir güzel kaziklaniyoruz.

25
18
yanıtYanıtla
Halil Kunak:

SANKI aman lütfen gelin diye yalvardık

yanıt2
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title