Haberler

Amerikan Türk Konseyi 26. Kongresi

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Terör Örgütü PKK ile Mücadelede Yaşanan Sıkıntıları Amerikan-türk Konseyi'nin 26. Kongresinde Dile Getirdi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, terör örgütü PKK ile mücadelede yaşanan sıkıntıları Amerikan-Türk Konseyi'nin 26. kongresinde dile getirdi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Saygun, Amerikan-Türk Konseyi'nin 26. kongre toplantıları çerçevesinde, Washington DC'de yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK ile mücadele ile ilgili konulara değindi. Terörizm ile mücadelede öncelikli önemin uluslararası örgütlerin ve kurumlarla işbirliği olduğunu vurgulayan Saygun, Avrupa Birliği (AB) ile, terör örgütü PKK ile mücadelede yaşanan sıkıntıları anlattı. Avrupa'ya PKK'nın terörist bir örgüt olduğunu kabul ettirmekte sıkıntı yaşadıklarını belirten Saygun, "AB'nin terörizm ile ilgili öncelikli endişesi, AB'nin güvenliğini sağlamak" diye konuştu. Avrupa mahkemelerinde yargılanan PKK üyesi kişilerin serbest bırakılmasına değinen Saygun, PKK üyesi kişilerin AB içinde rahatça hareket edebildiklerini söyledi. PKK'nın Avrupa içindeki silah ve uyuşturucu kaçakçılığındaki büyük rolüne değinen Saygun, Irak'taki PKK kamplarının varlığına da işaret ederek, bu kampların Kuzey Iraklı liderlerin bilgisi ve desteği dahilinde işletildiğini, Irak ve komşu ülkeler ile koalisyon güçleri arasında imzalanmış protokol ve anlaşmaların PKK konusunda yapılabilecekleri açıkça ifade ettiğini kaydetti. Saygun, "Bize, Kuzey Irak'taki PKK sorunuyla ilgili ne yapacağımızı soruyorlar. Ne yapabileceğimiz anlaşmalarda mevcut" diye konuştu.

1928 Irak-Türkiye sınır güvenliği anlaşmasına atıfta bulunan Saygun, "2006 Irak ve komşu ülkeler sınır güvenliği ve terörizmle mücadele protokolü ile 10 mart 2007'de imzalanan Bağdat Anlaşması gereği koalisyon ve komşu ülkelere terörizmle mücadelede işbirliği ve gereğinin yapılması hakkı tanınıyor" şeklinde konuştu. Saygun, Irak'ta güvenliğin ve barışın sağlanması için Irak'ın birliğinin korunması, peşmergeler dahil olmak üzere militan grupların silahsızlandırılması ve Kerkük'un demografik yapısının Kürtler lehine değiştirilmemesi gerektiğini de belirtti. Kıbrıs konusuna da değinen Saygun, "Kalıcı ve adil bir çözüm bulunana kadar Türk Ordusu Kıbrıs'tan çekilmeyecektir. Kuzey Kıbrıslı Türkler'i Güney Kıbrıslı Rumlar'ın eline bırakamayız" diye konuştu.

Aynı toplantıda konuşan Amerikan Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Amiral Edmund Giambastiani ise, terör örgütü PKK ile mücadelenin kompleks ve zor bir konu olduğunu, ancak ABD'nin Türkiye ve Iraklı yetkililerle birlikte bu sorunu çözmekte kararlı olduğunu söyledi.

(EÖB-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title