Haberler

Akdeniz Üniversitesi'nde Çıkan Olaylar

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar, Akdeniz Üniversitesi'nde Çıkan Olayların Ardından Yaptığı Açıklamada, Ülkücü Gençliğin Bu Olaylarla Kesinlikle Hiçbir İlişkisi Olmadığını Söyledi.

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar, Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olayların ardından yaptığı açıklamada, ülkücü gençliğin bu olaylarla kesinlikle hiçbir ilişkisi olmadığını söyledi.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında olaylarla ilgili rektörlük ve yurt yönetiminin ihmali olduğunu anlatan Akar, olay sırasında silah kullanan kişinin partiyle ilgisi bulunmadığını belirtti.

MHP İl Başkanı Mustafa Akar, 15 gün önce yurt binası içerisinde iki öğrencinin dövülerek bıçaklanmasının ardından Cuma günü akşamı bir grup öğrencinin bölücü örgüt başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması adı altında provokasyon yaşandığını belirterek, "Bu olaylar öncesinde biz emniyet yetkilileri ile temas kurarak gerekli önlemlerin alınmasını istedik. Olayların çıkış amacı terörist Abdullah Öcalan'ın doğum yıldönümü nedeni ile Türkiye genelinde yapılan gösterilerin bir benzeri Akdeniz Üniversitesi'nde de yapılmıştır" dedi.

Yurtta kalmayan ve öğrenci olmayan kişilerin kampüse girerek propaganda yaptığını ve kendilerini tasvip etmeyen öğrencilere yurt içinde saldırdıklarını anlatan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne yazık ki bu olaylar cereyan ederken rektörlük ve yurt müdürlüğü önlem almamış, olayların büyümesine vesile olmuşlardır. Pazar günü olaylar tekrar başladığında 300 kadar dışarıdan öğrenci olmayan kişiler sopa, bıçak ve satırlarla kampüse girip sloganlar atıp öğrencilere saldırmışlardır. Kampüse gelen kişilerin inşaatlarda çalışan ve öğrenci olmayacak kadar büyük olan kişiler hem polise hem de öğrencilere saldırmışlardır. Kendilerini korumaya çalışan diğer öğrencilerle kavga çıkmıştır. Biz gençlerimizin huzurlu bir ortamda öğrenimlerini yapmalarını istiyoruz. Üniversite gençliğinin elinde bilgisayar, kitap kalem olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de gayret ediyoruz." Turizmin başkenti Antalya üzerinde oynanmak istenen oyunların uzun bir dönemdir devam ettiğini ifade eden Akar, "Provokasyonlar provokasyonu getirir. Herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekir. Saldırı ve yaşanan olayları kınıyoruz" diye konuştu.

Akar, olaylar sırasında silahlı olarak görüntülenen şahsın partiyle herhangi bir bağı olmadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu tür provokasyonlara karşı herkesin dikkatli olması gerekir. Provokasyonlara çanak tutmak hepimize zarar verir. Olaylara zamanında müdahale edilebilseydi bu boyutlara varmazdı. Ülkücü gençliğin bu olaylarla kesinlikle hiçbir ilişkisi yoktur. Provakasyonları hep birlikte önlemeliyiz. Başta sayın valimiz olmak üzere emniyet, rektörlük ve sivil toplum örgütlerimizi ortak hareket etmeye çağırıyoruz." (AT-CE-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title