Haberler

AK Parti Dış İlişkiler ve Yerel Yönetimler Şurası Erzurum'da Yapıldı

AK Parti'nin Dış İlişkiler, Yerel Yönetimler Şurası ile İl Danışma Meclisi Toplantıları Yapıldı.

AK Parti'nin Dış İlişkiler, Yerel Yönetimler Şurası ile il danışma meclisi toplantıları yapıldı.

Palan Otel'de yapılan toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Muzaffer Gülyurt, Sadettin Aydın, İbrahim Kavaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu, Erzurum ve bölge illeri ve ilçelerinden belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Toplantı Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz başkanlığında divan heyeti oluşturulmasının ardından başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Reşat Tuzcuay, AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, milletvekili Sadettin Aydın birer konuşma yaptı. Basına kapalı bölümde ise Şenyurt Belediye Başkanı Lokman Akça, Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, Yakutiye Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Kubat, Oltu Belediyesi Meclis Üyesi İsa Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Fakirullah Temir de birer konuşma yaptı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Selcen Karagöl, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu birer konuşma yaptı.

Milletvekili Çavuşoğlu, kamuoyunda AK Parti için "Kıbrıs'ı sattınız" şeklindeki eleştirilerin haksız olduğunu ifade ederek, "Kıbrıs'ta bizim dönemimizde bir tek asker bile çekmeden, tek bir karış toprak vermeden, dengeler değiştirilmiş, KKTC büyümüş, siyasi olarak bir çok örgüt tarafından tanınmış, çözümsüzlüğün bizden değil, Rum tarafından kaynaklandığı artık dünyaca bilinmektedir" dedi.

Türk Dünyası ve dünyanın diğer bölgeleriyle AK Parti hükümeti döneminde ilişkiler kurulduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Atalarımız nereye gittiyse biz de oralara gidiyor, okul, su, yol, sağlık hizmeti götürüyoruz. Üniversitelerde Türkoloji bölümleri açıyoruz" diye konuştu.

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmeleriyle ilgili konunun da yanlış anlatıldığını bildiren Çavuşoğlu, Türk topraklarında Osmanlı döneminden beri yabancıların mülk edinme hakkına sahip olduğunu kaydederek, "Bu hak 1.Dünya Savaşı yıllarında durdurulmuş, Lozan anlaşması ile tekrar başlamış.1934'te 2644 sayılı Tapu Kanunu'yla tekrar yürürlüğe girmiştir. Bizim dönemimizde ise 2005 yılında bu kanunun 35. maddesinde yapılan değişikliklerle yabancıların mülk edinmelerinden karşılık esası, 30 hektardan, 2.5 dönüme düşürülmesi, il sınırının binde 5'e çekilmesi gibi, önemli arazilerin satılmaması gibi önemli değişiklikler sağlanmıştır. Dünyada sadece bizim ülkemizden toprak alınmıyor. Bizim vatandaşlarımızdan sadece Almanya'da 740 bin haneden 210 bininin gayrimenkul sahibidir. İsraillilerin büyük miktarda toprak aldığı da doğru değildir. Bugün 70 İsrailli'nin 100 gayrimenkulu bulunmaktadır" diye konuştu.

(İRT-İRT-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title