Haberler

Ağar, Başbakan'ın Denktaş'a Yönelik Sözlerini Eleştirdi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 'Birbirinin Ayrılmaz Parçası Olan İki Toprak Parçasını Ayrı Ülke Gibi Tarif Etmek, Türkiye Başbakanının İşi Olamaz' Dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Birbirinin ayrılmaz parçası olan iki toprak parçasını ayrı ülke gibi tarif etmek, Türkiye Başbakanının işi olamaz'' dedi.

Ağar, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a yönelik sözlerini eleştirdi.Milletin dikkatle takip ettiği Kıbrıs gibi bir milli politika meselesinin iç politikanın gerilim alanına taşındığını ifade eden Ağar, ''Devletin önemli makam ve kurumlarının, kendi aralarında kuracakları diyaloglarla çözecekleri meseleleri, basın aracılığıyla verdikleri beyanatlarla çözmeye çalıştığını'' öne sürdü. Ağar, şunları kaydetti:

''Başbakanın Afyon'da, bir ömür boyunca bir milli davanın savunuculuğunu yapmış KKTC kurucu Cumhurbaşkanına 'git kendi ülkende politika yap, benim ülkemde yapma' gibi Türkiye ile Kıbrıs'ı ayrı ülkeler biçiminde tarif eden, tarihsel derinliğimize uymayacak beyanlar kullanması, son derece rahatsız edicidir.

Siyaset her aklına geleni ağzından çıkarma yeri olamaz. Birbirinin ayrılmaz parçası olan iki toprak parçasını ayrı ülke gibi tarif etmek, Türkiye Başbakanının işi olamaz. Bu ölçülerde bir dili kullanmanın da doğru bir tarafı yoktur. Kıbrıs meselesi ile senin mücadele edeceğin yer, karşındaki olan başka devletlerdir, Rauf Denktaş filan değildir.

Türkiye, küçük telefon muhabereleriyle halledilecek meselelerin gazete sütunlarına taşınmasından rahatsızdır.''

Hükümetin, Türkiye'nin sorunlarını çözebilmekten çok uzak bir görüntü sergilediğini anlatan Ağar, Türk halkının seçim sandığında hükümetten hesap soracağını söyledi.

Ağar, ''Türkiye, 2007 yılını iki ayrı seçimle geçirerek dış ekonomik gelişmelere dayanıksız bu yapısını muhafaza edemez'' görüşünü dile getirdi.

DYP Lideri, bir gazetecinin, ''terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 'Mehmet Ağar'ın söylemlerinin kendisininkine yakın olduğu'' yönünde basında yer alan haberleri hatırlatması üzerine şunları söyledi:

''Bizim söylemlerimizden kendisi nasip alıyorsa bu Türkiye açısından faydalı olur, bir zararı olmaz. Bizim ne söylediğimiz bellidir, bizim ne yaptığımız bellidir.

Türkiye'nin yıllardan beri birikmiş meselelerinin üstesinden gelecek gücün, var olan bir büyük demokrasi kalesidir burası. Türkiye'nin üniter yapısını, bölünmez birlikteliğini, değişmez sınırları içerisinde milletinin bütün fertlerini refaha, zenginliğe, demokrasiye, hukuka ulaştıracak, ortaya çıkan zenginliğin adaletli bir şekilde paylaşılmasını sağlayacak gerçek bir demokrasiyi var edeceğiz.

Bizim bu söylediklerimizden herkes hissesini alıyorsa ve bunları da görüyorsa, buna benim söyleyeceğim bir şey yok. Biz ne söylediğimizi biliyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title