Haberler

Afganistan'da 1. Ziraat Bayramı

Afganistan Ziraat ve Hayvancılık Bakanı Ubeydullah Ramin, "Afganistan, Tarıma ve Hayvancılığa Uygun Bir Bölge; Tarımı Geliştirirsek Ülkemiz de Kalkınır" Dedi.

Afganistan Ziraat ve Hayvancılık Bakanı Ubeydullah Ramin, "Afganistan, tarıma ve hayvancılığa uygun bir bölge; tarımı geliştirirsek ülkemiz de kalkınır" dedi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlene Ziraat Bayramı kutlamalarına, Ziraat ve Hayvancılık Bakanı Ubeydullah Ramin, ABD'nin Afganistan Büyükelçisi William B. Wood, hükümet yetkilileri ve ülkenin çeşitli eyaletlerinden çiftçi temsilcileri katıldı. 3 gün sürecek Ziraat Bayramı açılış konuşmasını yapan Bakan Ramin, "Afganistan için ziraat önemli geçim kaynaklarının başında gelmektedir. Tarıma ve hayvancılığa elverişli bir bölgede yaşıyoruz. Tarım, gelişirse ülkemiz de kalkınır" şeklinde konuştu.

ABD Büyükelçisi William Wood ise, "Eskiden Afganistan'ın meyve sebze üretiminde ayrı bir yeri vardı. Örneğin Afganistan narı çok meşhurdur. Ben her sabah bir bardak nar suyu içerim" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bir basın toplantısı düzenleyen ikili, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Ramin, "1. Ziraat Bayramı çerçevesinde Amerika'nın desteğiyle Mezar-ı Şerif'te 'Mazar Food' adlı bir proje düzenledi. Projenin tutarı yaklaşık 100 milyon dolardır ve yaklaşık 50 bin dönüm arazi üzerinde gerçekleştiriyor. Projenin amacı, ziraatın ticarileştirilmesi ve sanayileştirilmesi. Bizim için önemli olan bir diğer kaynağı da halıcılıktır. Bu konuda da, bu bayramın ardından hayata

geçirilecek bazı projelerimiz var. Bu proje de Amerika tarafından finanse ediliyor. Projenin ilk ayağı, Ninger Har eyaletinde başlamış durumda; amacımız projeyi tüm Afganistan'a yaymak" diye konuştu.

Ramin, bayram sayesinde alıcı ve satıcıların birbiriyle buluşma imkanını yakaladıklarını da ifade etti.

ABD'nin Afganistan Büyükelçisi, "Afganistan'da uyuşturucu yetiştirilmesi, ziraatı tehdit ediyor. Yasal ziraat, illegal ziraat olduğu sürece ayakta duramaz. İllegal ziraat, teröristlerce kollanıp korunuyor. Yabancı yatırımcılar, teröristlerin, kanun kaçaklarının olduğu ve uyuşturucu yetiştirilen yere hiçbir zaman yatırım yapmaz. ABD hükümeti, geçirdiğimiz 6 yılda, Afgan çiftçilerine ve ziraat sektörüne yasal ürünlerini dünya pazarıyla buluşturabilmeleri için 500 milyon dolardan fazla yardım etti. Bunun

dışında ABD hükümeti, Afgan milli ordu ve milli polisine yüzlerce milyon dolar uyuşturucuyla mücadele için yardım etti. bu konudaki yardımlarımız devam edecektir" dedi.

(AG-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title