Haberler

Acaristanbul'da Son Dönemece Girildi...

Danıştay 6. Dairesi Tarafından Acaristanbul İçin Verilen İptal Kararının Ardından, Tanınan 1 Aylık Sürenin Dolması ile Birlikte Nihai Kararın Verilmesi İçin Beykoz Belediye Encümeni Toplandı. 3 Saat Süren Encümen Toplantısının Sonunda Encümen Üyeleri Kendilerine Tanınan 7 Günlük Yasal Süreyi Sonuna Kadar Kullanarak Acaristanbul Hakkındaki Kararı Önümüzdeki Hafta Yapılacak İkinci Toplantı da Ver...

Danıştay 6. Dairesi tarafından Acaristanbul için verilen iptal kararının ardından, tanınan 1 aylık sürenin dolması ile birlikte nihai kararın verilmesi için Beykoz Belediye Encümeni toplandı. 3 saat süren encümen toplantısının sonunda encümen üyeleri kendilerine tanınan 7 günlük yasal süreyi sonuna kadar kullanarak Acaristanbul hakkındaki kararı önümüzdeki hafta yapılacak ikinci toplantı da verecek. Encümenin önümüzdeki hafta yapacağı ikinci toplantı da olası yıkım kararının ardından Acaristanbul'daki 138 villanın bir hafta içerisinde yıkılması bekleniyor. Encümende çıkması planlanan yıkım kararına İsmet Acar'ın yürütmeyi durdurma talebiyle dava açma hakkı var.

Acaristanbul hakkında Mimarlar Odasının İstanbul 3. İdare Mahkemesine açtığı dava sonucunda verilen " Ruhsat iptal " kararı Danıştay 6. Dairesi tarafından da onaylanmıştı. Kararın ardından tanınan 1 aylık süre 18 Ocak 2007 tarihinde dolmuştu. Acar İnşaat AŞ.'nin Yönetim Kurulu başkanı İsmet Acar'ın bu süre içerisinde Orman Bakanlığı'ndan ruhsat izni alamamasının ardından Acaristanbul ile ilgili dosya nihai kararın verilmesi için belediye encümenine gönderildi.

İsmet Acar kendisine tanınan 1 aylık süre içerisinde toplam 838 villa projesine ruhsat alamamış, kaba inşaatı bitmiş 138 villanın da yıkılması için dosya Encümen kararına bırakılmıştı. Sürenin 18 Ocak'ta dolmasının ardından Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül nihai karar için Acaristanbul dosyasını 19 Ocak'ta belediye encümenine gönderdi. Dün haftalık toplantısını yapan Belediye Encümen üyeleri Acaristanbul'u da gündemine aldı.

Hasan Özben, Zekai Emeç, Mesut Türkeri'den oluşan Meclis üyeleri ile Hesap İşleri, Yazı İşleri ve Fen İşleri Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıyı Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki yönetti. Saat 10.00'da başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı bitiminde yapılan açıklamada encümenin yasal inceleme ve çalışma süresi olan 7 günlük süreyi kullanma kararı aldı. Bu 7 günlük sürede konuyla ilgili dosyanın en ince detaylarına kadar incelenmesi ve belediye içerisindeki bağlı müdürlüklerden görüş alınması planlanıyor. Encümen 7 günlük sürenin ardından yapılacak 2. toplantı da büyük olasılıkla Acaristanbul hakkında yıkım kararı verecek.

Encümen'in vereceği yıkım kararına İsmet Acar'ın yürütmeyi durdurma talebi ile dava açma hakkı var. Encümen'in vereceği kararın ardından İsmet Acar'ın yürütmeyi durdurma talebiyle idare mahkemesine başvuru hakkı var.

Son aşamaya gelindi…

Acar Ailesi'nin Serdaroğlu Ormanı'nda kurduğu Acarİstanbul hakkında İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi'nin 9 Mart 2006'da verdiği "yürütmenin durdurulması" ve "yapı ruhsatının iptali" kararı, Beykoz Belediyesi'nce temyize götürüldü. Danıştay 6'ncı Daire'sinde görülen davada yürütmenin durdurulmasının iptaline gerek olmadığı karar verilirken, ruhsat iptali içinde süreç başlamış oldu.

Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi, Serdaroğlu Ormanı'nda yapı izni veren Beykoz Belediyesi'nin 10 Nisan 2003 tarihli yapı ruhsatının iptali ve yürütme kararının durdurulması için 2004'te İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, dava sürerken özel orman alanında Orman Bakanlığı'nın kesin izni olmaksızın davalı idarece verilen yapı ruhsatlarının hukuka aykırı olduğu sonucuna vardı. 30 Haziran 2005'te dava konusu işlemin, hukuka aykırı olduğu ve uygulanması halinde telafisi güç zararlara yol açacağı belirtildi. Aynı tarihte teminat aranmaksızın "yapı ruhsatının iptali" için açılan davada karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına, yani inşaatların dava sonuçlanana kadar durdurulmasına karar verildi. Dava, 9 Mart 2006'da sonuçlandı. Özel orman alanında Orman Bakanlığı'nın kesin izni olmaksızın davalı idarece verilen yapı ruhsatlarının hukuka aykırı olduğu sonucuna varan İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi, "yapı ruhsatlarının iptaline" karar verdi. Mahkeme tutanağına kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde, Danıştay temyiz yolunun açık olduğu da yazıldı. Acarların temyiz başvurusuda Danıştay tarafından redle sonuçlandı.

(KJ: HABER: İsmail ERBEN / İSTANBUL-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title