Haberler

Abdullah Gül, Tisk'i Ziyaret Etti

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (Tisk) Ziyaret Eden Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül, Anayasa'nın Türkiye'de Tüm Kurumlar Arasında Uyuma Verdiği Önemi İş Hayatına da Gösterdiğini Belirterek, Seçilmesi Durumunda İş Dünyasını Dikkate Alacağını Söyledi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) ziyaret eden cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Anayasa'nın Türkiye'de tüm kurumlar arasında uyuma verdiği önemi iş hayatına da gösterdiğini belirterek, seçilmesi durumunda iş dünyasını dikkate alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylığını dün resmen açıklamasının ardından sivil toplum örgütlerine yönelik destek arayışını sürdüren Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bu kapsamda TİSK'i ziyaret etti. TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ile görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Gül, Anayasa'nın tüm kurumlar arasında uyuma önem verdiği gibi iş hayatına da önem verdiğini belirerek, Türkiye'nin zenginleşmesi, güçlenmesi ve refaha kavuşmasının, müteşebbislerin katkısıyla gerçekleştiğini ve son 4 yılda

ülkede köklü reformlar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Serbest piyasa ve liberal ekonominin giderek güçlendiğini, dünya ile rekabet eder hale gelindiğini kaydeden Gül, 100 milyar dolar ihracat rakamının daha önceleri bir rüya olduğunu söyledi. Abdullah Gül, tüm bu gelişmelere öncülük yapanın özel sektör olduğunu da vurguladı.

Kutadgobilik ise, cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla kendilerini ziyaret eden Gül'ün yalnız Türkiye'de değil, Avrupa ve tüm çağdaş demokrasilerde bile az rastlanan şekilde sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunmasını büyük bir şükranla karşıladıklarını ifade etti. Kutadgobilik, genel seçimler öncesinde ve dün adaylığını açıklamasının ardından, yönetim kurulu olarak Gül'ün cumhurbaşkanlığının Türkiye'ye önemli katkılar getireceği konusunda fikir birliğine vardıklarını dile getirdi. Aradan geçen

120 günün ardından Gül'ün ilk adaylığı sırasında dile getirdikleri beyanlara paralel hususları yeniden söylemekten mutluluk duyduklarını ifade eden Kutadgobilik, "Sizin objektif, bütün siyaset ve partiler üstü, anayasanın demokratik, temel özgürlüklere ve insan haklarına dayalı, laik çağdaş bir cumhuriyetin cumhurbaşkanı olarak çok büyük işler görebileceğinize inanıyoruz" dedi.

Kutadgobilik, Gül'ün dün yaptığı konuşması ve bugünkü görüşmelerde dile getirdiği felsefesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu bakış açınız bizim için tatminkardır. Bu felsefenizi icra edecek, samimiyet ve yürekte olduğunuza inanıyoruz. Biz sizi koyduğunuz bu felsefenin de üzerinde bir dünya hakemi olarak, bir lider ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başı olarak görüp; gerek ABD ve gerekse Avrupa'da bir dünya hakemi olarak sisteme müdahaleci olacağınıza ve Türkiye'de de bu vazifenizle katkı

sağlayacağınıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kutadgobilik, Gül'ün Atatürkçü, laik cumhuriyetin felsefe ve ilkelerine büyük hürmetle sahip çıkacağına ve bu dönemde Türk ticareti ve sanayisine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi. Gül de bunun üzerine, "Bu doğrultuda tüm çabamla çalışacağım" diye konuştu.

(MÜG-DS-MAY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title