Haberler

ABD'den S-400 açıklaması: Tek çözüm yolu Türkiye'nin vazgeçmesi

Güncelleme:

ABD Büyükelçisi David Satterfield, S-400 krizine ilişkin Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu. Satterfield, "Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla. Çözüm için Türkiye'nin S-400'lere sahip olmaması gerekir. Yeni S-400 alımının çok ciddi sonuçları olacak" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçisi Satterfield'dan Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'ler hakkında yeni bir açıklama geldi. Satterfield, Türkiye ile ilişkiler hakkında "Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla" açıklamasında bulundu.

"KRİZİN ÇÖZÜM YOLU BELLİ"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Satterfield, "Türkiye S-400'lerden vazgeçmeli. Amerikan Kongresi'nde savunabileceğimiz tek çözüm bu. Bu bir Türk-ABD meselesi değil, Rusya-ABD meselesidir. Rusya ile askeri alışveriş devam ederse daha ciddi yaptırımlar gelir. S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'ler sahip olmamasından geçiyor. Bu yaklaşım kişisel değil, tamamen yasal gereklilik. Görüş birliği içinde olduğumuz konular ayrılıklardan fazla. Türkiye'nin kritik NATO görevinin de farkındayız" ifadelerini kullandı.

"YENİ SATIN ALIMLARIN ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLACAK"

Satterfield, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Umarız AB zirvesi kararları beklentileri karşılar. Türkiye'nin Gümrük Birliği talebi karşılık bulmalı. 'Türkiye'nin elinde S-400 yok' diyebilmeliyiz. CAATSA yaptırımlarını S-400 alınması tetikledi. Yeni S-400 alımının çok ciddi sonuçları olacaktır."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Rusya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (46)

gurbetci:

Reis eger dik durmassan bu millet sana hakkini helal etmez. Turkun gucunu gorsunler

79
22
yanıtYanıtla
ali:

ne zaman rusyayla olan ilişkiler geliştiğınde bu şerefsızlere birşeyler oluyor. çünki hedeflerınde biz varız. onun için güçlenmemızı istemezler.

79
9
yanıtYanıtla
murad:

Reis bunlarin cevabini verir Reis dünyada birinci kimse karisamaz Türkiye Muz devleti degil

56
29
yanıtYanıtla
rafet:

Evet anlaşıldı. Bizim hava sahamızı savunmamızı istemiyorlar. istedikleri gibi hava sahamızı kullanmak istiyorlar. Tek çözüm yolu Rusyadan 4 adet daha S400 hava savunma sistemini almaktır. ve F35 için ödediğimiz paraların derhal toplu olarak bir defada Türkiye ye ödenmesidir.

71
9
yanıtYanıtla
abura:

ben kaç defa dedim dandik s400 ler açılmayacak depoda çürüyor mecbur rusya geri paket gönderilecek keşke pakistanlılardan s300 alsaydık

17
53
yanıtYanıtla
Dertli:

Doğru dandik olduğu için ABD bu kadar üzerinde duruyor. Ne dandikmiş be. Sen yine söylemeye devam et. S300 Rus yapımı bu arada. Bilgilerin bence dandik.

yanıt2
yanıt0
ne demek:

reyis bunlar ne diyor reyisi tanımamıssın heralde bıdın

42
25
yanıtYanıtla
Anka:

işe bakın abd bizim hangi silahı alıp alamayacagımıza karar veriyor gereken cevap çok sağlam verilmeli

50
13
yanıtYanıtla
Türk Yilmaz:

Dünyada tek bileğini bukemediklerı Türkiye var.Türkiye ve sayın başkanımız keferelere boyun eğmekiği için kuduruyorlar.

yanıt0
yanıt0
ali34:

kim takar abd yi

53
9
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title