Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Medya-İş Genel Başkanı Türker Çeltik ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birer mesajla kutladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Medya-İş Genel Başkanı Türker Çeltik ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birer mesajla kutladı.

DSP Genel Başkanı Aksakal, yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların hak ve çıkarlarının korunmasında yeterli ortamın hazırlanmadığına işaret etti. Bursa'da Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi üyesi kadınların geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Aksakal, "8 Mart 1857'de çalışma koşullarının iyileştirilmesi için grev yapan kadın işçilerin fabrikalarına kilitlenmesi ve çıkarılan yangında 120 kadın işçinin yanarak can vermesiyle başlayan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dün yaşanan ve 7 kadın işçimizin aynı idealler için yürüdükleri yolda elim bir kaza neticesinde yaşamını yitirmeleri ile neredeyse aynı acıyı bizlere yaşatmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Aksakal "Tüm emekçi kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi, barış, huzur ve mutluluk dolu bir dünyada sağlıklı bir yaşam sürmelerini diliyorum." temennisinde bulundu.

Medya-İş'ten kutlama

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Türker Çeltik de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çeltik, mesajında, "Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

-"Ülkelerin gelişmesinin anahtarı kadınlardan geçiyor"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise yayımladığı mesajda, kadınların katliam boyutundaki şiddet olaylarıyla, eğitimsizlik, işsizlik, çocuk yaşta evlilik gibi köklü sorunlarla baş etmek zorunda kalmasından üzüntü duyduğunu aktardı.

"Kadınlarımız lehine yapılan iyi ve doğru işleri bir lütuf değil insan olmanın bir gereği olarak görecek anlayışın geliştirilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullanan Koncuk, ülkelerin gelişmesinin anahtarının kadınlardan geçtiğini belirtti.

Kanunlarda kadınları kısıtlayan herhangi bir hüküm bulunmamasına rağmen kadınların toplumda ikinci plana itildiğine dikkati çeken Koncuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kadınlarımızı toplumsal hayattan soyutlamaya çalışan, aile içi şiddet uygulayarak adeta kadınları infaz eden, asılsız gerekçelerle kadınlarımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesini layık gören, onların erdem ve değerini hala anlayamayan zihniyetlere karşı, tarihimiz ibret verici örneklerle doludur. Kadın ve erkek omuz omuza olduğunda bu toplumu yıkacak hiçbir güç olmayacaktır. Bugün kadınlarımızı yeniden perde arkasına hapsederek erkek egemen bir toplum yaratma peşinde koşanlar, tek yönlü, tek taraflı düşünmenin, insanlığı hangi felaketlere sürüklediğini iyi görmeli, hayatın yükü karşısında erkeklerle omuz omuza mücadele veren analarımızı, tarihi değerlerimizi akıllarından asla çıkarmamalıdır.

Bu duygu ve düşünceler içinde bir kez daha, başta evlat acısıyla yüreği yanan, bu vatan uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, tüm çalışan kadınlarımızı haklarımız ve ortak çıkarlarımız için Türkiye Kamu-Sen çatısı altında her türlü kademede mücadele etmeye davet ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Aksakal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title