Haberler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan otobüs bileti ve battaniye fiyatlarının 3 kat arttığı iddialarına soruşturma

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremi fırsat bilen bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını ve battaniye başta olmak üzere birçok eşyanın fiyatlarının 2-3 kat artırıldığı ihbarları üzerine inceleme başlatıldığını açıkladı.

Türkiye, 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsılırken, binden fazla vatandaşımızın can verdiği deprem sonrası yine fırsatçılar ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı fırsatçılara karşı harekete geçti.

"GEREKLİ TALİMATLAR VERİLDİ"

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremi fırsat bilen, AŞTİ'de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat artırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere birçok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda artırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine 'fiyatları etkileme', 'mal veya hizmet satımından kaçınma' suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir" denildi.

BAKANLIK DA HAREKETE GEÇTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı otobüs firmalarının fiyat artışına gittiği yönünde Bakanlığa gelen şikayetlerin titizlikle incelendiğini bildirdi. Bakanlık, söz konusu vakaların tespiti halinde gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cumhuriyet Başsavcılığı İnceleme Ankara 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

Halit Dursun:

bukadarda olmaz demek isterdim ama herzamanki gibi firsatcilar cikiyor meydana ... yazik yazik ülke olarak zor günlerden geciyoruz bunlarin derdi para... :-(

42
0
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Şu fırsatçıları memleketten külliyen silseler. Hırsızları dolandırıcıları vatan haini ilan etseler.

37
1
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Pandemi de bilgisayar , elektronik cihaz, araç fiyatları ,susuzlukta sebze gıda meyve fiyatları, büyük felaketlerde battaniye , çadır, çimento ,inşaat malzemeleri fiyatları. Hiç utanmaları yok yeter ki fırsatı bulsunlar. Ölüsü dirisi fark etmez yeter ki milleti soysunlar.

31
1
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

indirim yapacağına faiş zam yapanlar vatan haini ilan edilmeli.cezaevine atılmalı

20
0
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Vatana ihanet suçu olarak tarihe geçmeli. Savcılar bu konuda iddianame hazırlamalı adaleti gösterin yeter artık. Ülke dingonun ahırın döndü fırsatçılar dan. Beceremiyorsan basın istifayı gidin başkaları gelsin yapacak kimse

11
2
yanıtYanıtla
ERKAN :

insanlara yardım olsun battaniye gönderelim yada yardıma ihtiyacı olanların ulaşımını ücretsiz karşılıyayım demiyorlar bu bu insan görüntülü canlılar.

10
0
yanıtYanıtla
Veysel Yılmaz:

Bunlar doğru ise, böyle insanlıktan nasibini almamış kişiler ve firmalar ifşa edilsin, herkes bilsin.

9
0
yanıtYanıtla
Benggü Şah:

Allahım doktorlarımıza, hemşirelerimize, tüm sağlık çalışanlarına güç kuvvet ver. Onların sırtı yere gelmesin. Amin. Allahım sen bizi muhanete muhtac etme. Katından yardımcı gönder. Amin. Güzel milletim, sizi Allaha emanet ediyorum. Rabbim en güzel vekildir.

7
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

bunlar insan olamaz

7
0
yanıtYanıtla
Tuncay:

Yüzbinkere yazıklar olsun bunu yapanlar siz insan olamazsınız hiç mi Allahtan korkunuz yok hiç mi ya bu kış gününde ama sizin bu insanların durumunu anlicak ne insanlıgınız nede Allah korkunuz yok....yazık çok yazık!!!!!!!!!

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title