Haberler

Bin 360 Kamyoneti İnceleyen Polis, Yaşlı Adamı Öldüren Sürücüyü Buldu

Güncelleme:

Adana polisi, yaşlı bir adamın ölümüne sebep olan sürücüyü bulmak için tam 150 güvenlik kamerası ile bin 360 kamyoneti tek tek inceledi. Olay yerinden kaçan sürücü kıskıvrak yakalandı.

Adana'da polisi, 1 Mayıs günü yaşlı bir adamın ölümüne sebep olan sürücüyü bulmak için kılı kırk yardı. 150 kamera ve bin 360 kamyoneti tek tek inceleyen polis, ölüme sebep olan sürücüye ulaştı.

Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa mahallesi D-400 karayolunda 1 Mayıs günü meydana gelen olayda, Ramazan Dönüş (60) İstanbul'a gidecek olan çocuklarını otogara getirdi. D-400 karayolunda durup eşya indirdiği sırada yoldan geçen bir kamyonetin dikiz aynası Dönüş'e çarptı. Dönüş'ün ağır yaralandığı kazada, kamyonet sürücüsü olay yerinden kaçtı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Dönüş, 2 Mayıs günü hayatını kaybetti.

ÖZEL EKİP, KAÇAN SÜRÜCÜYÜ BULMAK İÇİN KILI KIRK YARDI

Dönüş'ün hayatını kaybetmesiyle birlikte, kaçan sürücünün bulunması için emniyette 5 kişilik özel ekip oluşturuldu. Özel ekip önce olay yerine giderek titiz bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmada kaza anını gören güvenlik kamerası olduğu belirlendi.

150 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak kamyonetin gidiş güzergahında daha net güvenlik kamerası araştırıldı. Yapılan çalışmada yaklaşık 150 güvenlik kamerası incelendi. Yapılan bu incelemenin ardından kamyonetin marka ve modeli tespit edildi.

BİN 360 KAMYONET TAKİBE ALINDI

Kamyonetin 2001 ile 2005 model bir kamyonete ait olduğunu belirleyen polis, Adana'da bu marka ve model aralığındaki bin 360 kamyonetin peşine düştü. Polis kamyonetleri tek tek inceleyerek bu sayıyı 185'e kadar indirdi. Tespit edilen bu kamyonetler de tek tek incelendiğinde yaşlı adama çarpıp kaçan kamyonetin özel bir şirkete ait olduğunu belirledi.

YAŞLI ADAMA ÇARPTIĞI DİKİZ AYNASINI DEĞİŞTİRMİŞ

Nakliyat şirketine giden polis, delilleriyle olayı ortaya koyarak söz konusu marka ve plakalı kamyonetin kendilerine ait olup olmadığını sordu. Yetkililer kamyonetin kendilerine ait olduğunu kabul etti. Daha sonra da o gece kamyoneti kimin kullandığını belirlemek için çalışma yapıldı. Bu çalışma sonucunda kamyoneti tır şoförü Ozan C.'nin (38) kullandığı belirlendi. Bu tespitin ardından Ozan C. Seyhan ilçesinde polisin baskınıyla gözaltına alındı.

SÜRÜCÜ, ÇARPTIĞINI FARK ETMEMİŞ

Emniyette sorgulanan şahıs, birine çarptığını fark etmediğini, aracın aynasının başka bir araca çarptığını düşündüğünü, bu nedenle durmadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Fevzipaşa 1 Mayıs Seyhan 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title