Haberler

23 Nisan Resepsiyonundan Önemli Notlar

23 Nisan Nedeniyle TBMM'de Meclis Başkanı Köksal Toptan Tarafından Resepsiyon Verildi.

23 Nisan nedeniyle TBMM'de Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından verilen resepsiyona ilgi düşük kalırken, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, DTP'liler ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal resepsiyona katılmadı. Resepsiyona katılanlar ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Resepsiyonda ilginç diyaloglar da yaşandı. İşte resepsiyondan notlar

-Meclis'te saat 19.30'da başlayan resepsiyona gelen ilk genel başkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Kurmaylarıyla resepsiyon salonuna gelen Bahçeli bir süre davetlilerle sohbet etti. Bahçeli, basın mensuplarının Ermenistan'la ilgili gelişmeler hakkındaki sorularına, "Daha sonra, ilk ifade veren biz olmayalım" karşılığını verdi.

-Resepsiyona Başbakan Erdoğan ise 19.35 sıralarında geldi. Salonda davetlilerle kısa sohbetler eden Başbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de tokalaştı ve "İyi bayramlar" dedi.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Bahçeli'yle tokalaşarak bir süre sohbet etti.

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları bu yıl ki 23 Nisan resepsiyonuna da katılmadı.

-Resepsiyona katılmayanlar arasında dün gece Meclis Genel Kurulu'nda oturma eylemi yapan DTP'liler de vardı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP milletvekilleri aldıkları karar gereği resepsiyona katılmadı.

-Resepsiyona katılmayan bir başka isim ise, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Baykal ve CHP'li milletvekillerinin büyük çoğunluğu bu yıl da resepsiyonda yer almadı.

-Gün boyunca gergin görünen Başbakan Erdoğan'ın resepsiyonda gazetecilerin sık sık sorduğu kabine revizyonuna ilişkin sorulara esprili cevaplar verdi. Erdoğan kabine revizyonuna ilişkin basında yer alan haberlerle de dalga geçti.

-Erdoğan, resepsiyondan ayrılırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile karşılaştı. Başbakan Gökçek'e, "Ne oldu belediye binası? Açmadınız mı?" diye sorarken, Gökçek de binanın bittiğini söyledi. Gökçek, gelecek hafta belediye binasının açılışına katılması için Başbakan'dan randevu istedi.

-Başbakan Erdoğan resepsiyondan ayrılırken, korumaları tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resepsiyona giriş yaptığı yönünde uyarıldı. Yürümeye devam eden Erdoğan salonun girişinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir süre sohbet etti. Sohbetin konusunu ise havaların yağışlı oluşu oluşturdu. Gül bazı köylerin, barajların taşıp, su altında kalmaktan korktuğunu belirtirken, Erdoğan yanında bulunan Gökçek'e barajlardaki doluluk oranını sordu. Gökçek ise barajların yüzde 33 oranında dolu olduğunu söyledi.

-Resepsiyona katılanlar arasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, YSK Başkanı Muammer Aydın da vardı. (ANKA)

(EG/BK/EÖ)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title