Haberler

2 yaşındaki oğluna motosiklet kullandıran Kenan Sofuoğlu'ndan eleştirilere yanıt: Formula-1'e yetiştirmek isterim

Güncelleme:

Dünya SüperSport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun henüz 2 yaşına yaklaşan oğlu Zayn, babası gibi motosiklet kullanarak şampiyonu olma yolunda ilerliyor. Kenan Sofuoğlu, "İnsanlar bunu eleştirebiliyor. Bilmedikleri konular hakkında konuşuyorlar. Oğlum 1 yıla yakındır motor kullanıyor. Eğer varsa o yeteneği ben de elimden geldiği kadarıyla eğitip yetiştirip onu dünyada Formula-1'e yetiştirmek isterim" dedi.

Dünya SüperSport Motosiklet Şampiyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili ve Motosiklet Milli Takım Kaptanı Kenan Sofuoğlu, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından oğlu Zayn Sofuoğlu'nun motosiklet kullanırken görüldüğü vidyoyu paylaşarak, "Henüz 2 yaşında değil" notunu ekledi. Görüntü sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlenirken, ünlü sporcu Kenan Sofuoğlu da Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Yarış Pisti'nde çocuklarına eğitim vermeye devam ediyor. 4 yaşındaki oğlu Mahir ve henüz 2 yaşına basmayan oğlu Zayn Sofuoğlu, babalarının yanında, güvenli bir ortamda motor sporları eğitimleri alıyor.

"AMACIM ONLARIN BURADA EĞLENMELERİ VE İYİ BİR EĞİTİM ALMALARI"

Oğulları Mahir ve Zayn'ın yarış pistinde eğlenerek iyi bir eğitim almalarını amaçladığını söyleyen şampiyon sporcu Kenan Sofuoğlu, "Çocuklarımı annesinin kucağından getirip motor kullandırmadık. Zayn, 1 yaşından itibaren benimle sürekli bu piste geliyor. Bu pistte 10 yıldan fazla süredir milli sporcuları yetiştiriyoruz. Özellikle burada yetişen sporcular, dünyanın en başarılı sporcuları halindeler. Zayn da benimle sürekli geliyor ve büyük ağabeylerinin motor kullandığını görünce o da kullanmak istiyor. Öncelerinde bisikletini kullanıyordu. Daha sonra da beraber motor kullanmaya başladık. Orada gaz kontrolünün çok iyi olduğunu görünce motoru tek başına kullandırmaya başladım. Yaklaşık 6-7 aydır da motosikleti kendi başına kullanabilir hale geldi. 50 cc motor ve akülü motorlar kullanıyor. Henüz go-kart kullanmaya boyu yetmiyor. Ona özel bir go-kart yaptık. 3 aydır da çok iyi Go-kart kullanmaya başladı. Amacım onların burada eğlenmesi ve iyi bir eğitim alması. İnşallah ileride de ülkemizi temsil eden sporcular hale gelirler" dedi.

2 yaşındaki oğluna motosiklet kullandıran Kenan Sofuoğlu iddialı: Formula-1'e yetiştirmek isterim

"GÜVENLİKLİ BİR ALANDA KULLANIYORLAR"

Çocukların güvenlikli bir alanda motor kullandıklarını ifade eden Sofuoğlu, "Motoru kullanırken oğluma bir şey olmasından korkuyorum. Tabii ki de ve tedbirimizi alıyoruz. Burası yarış pisti ve trafiğe açık alan değil. Çarpabilecekleri, yaralanabilecekleri bir yer yok. En fazla lastikler var. Çocuklar lastiklere çarpabiliyor. Burası güvenlik önlemleri alınan bir yer olduğu için, burada yaşanan kazalarda kolay kolay bir şey olmaz. Zayn ve diğer çocuklar motosiklet ve go-kartla ufak kazalar yapabiliyorlar. Ben bu işin içerisinde büyüdüm ve bu işin içerisinde kazalar var. Siz güvenlik önlemlerini aldığınızda bunu minimuma düşürüyorsunuz. Aman kaza yapar, bir şey olur tedirginliği içimde yok" şeklinde konuştu.

2 yaşındaki oğluna motosiklet kullandıran Kenan Sofuoğlu iddialı: Formula-1'e yetiştirmek isterim

"FORMULA-1'E YETİŞTİRMEK İSTERİM"

Motor sporları eğitimleri konusunda bilgisi olmayan insanların eleştiriler yönelttiğini söyleyen Sofuoğlu, "İnsanlar bunu eleştirebiliyor. Bilmedikleri konular hakkında konuşuyorlar. Motosikleti bilmiyorlar. Hayatlarında motosiklet koltuğuna oturmamışlar. Yarış pisti nedir? Bunun eğitimi nedir? Hiç bir şey bilmedikleri konularda konuşuyorlar. Buradaki eğitimleri bilselerdi. Zayn'ın 1 yıla yakındır eğitildiğini, motosikleti şans eseri kullanmadığını ve bilinçli sürdüğünü canlı gözlerle görselerdi, çok daha iyi anlayabilirlerdi. Bilmedikleri konularda boş konuşmuşlar. Çocuğumun sporcu olasını isterim. Zayn 2 yaşında böyle motor kullanıyor diye, çok yetenekli olduğunu düşünmüyorum. Yeteneği varsa ileride görürüz. Ben iyi eğitildiğini düşünüyorum. Benim görüşüm, onu annesiyle evde bırakıp eline telefon verip susturmaktansa, yanıma alıp, hevesi varsa benimle motor kullanması, go-kart kullanması. Her geldiğimde motor kullandırıyorum, antrenman yaptırıyorum. Kendisi de çok eğleniyor. İleriye yönelik, benim yetiştirdiğim motosiklet yarışçıları var. Avrupa'da başarılı işler yapıyorlar. Gönlümden geçen şey, bir Formula-1 yarışçısı yetiştirebilmek. Eğer varsa o yeteneği, ben de elimden geldiği kadarıyla eğitip, yetiştirip onu dünyada Formula-1'e yetiştirmek isterim. Bunları konuşmak için şu anda çok erken. Şu anda kendisi çok eğleniyor. Motor kullanmaktan, araba kullanmaktan keyif alıyor. Yeteneğinin ne kadar olduğunu zaman bize gösterecek" ifadelerini kullandı.

2 yaşındaki oğluna motosiklet kullandıran Kenan Sofuoğlu iddialı: Formula-1'e yetiştirmek isterim

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kenan Sofuoğlu Motosiklet Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (16)

Mert Ören:

Ehliyet yaşı kaç? hem suçlusun hemde üste çıkmaya çalışıyorsun. Bilmediklerimiz iki yaşındaki çocukların motosiklet kullanma eğitimi alarak pistlere çıkmalarımı. Bunu kontrollü de yaptırsa iyi bir örnek olmadığı gibi trafik suçu. Yakında bunu gören çocuklarını direksiyonun başına oturtur.

3
8
yanıtYanıtla
kesinlikle katılıyorum:

bunlar yapınca hak ceza yok vatandaş yapsa suç. 2 yaşında daha çişini bilmeyen bebeği motorsiklete oturtuyor. çocuk düşse ölse kesinlikle kasten adam öldürmektir bence.

yanıt1
yanıt5
Volkano:

Arkadaşım pistte kullandığın motorda ehliyet yaşı mı soruyorsun Allahın kara cahili. Hiç mi moto gp izlemedin 15 16 yaşında çocuklar moto 3 de yarışıyor. Onlara da mı ehliyet soruyorlar. Yahu bir kere de iyi yapılan bire şeyin arkasında durun ya

yanıt3
yanıt1
Ören Bayan:

Pistte kullanıyor ? pistte . . . pist . . . . hemde kendi pisti !!! Motorsporları nedir ? sorusunun cevabı olarak orta refüjde arabayı kaydırarak trafiği alt üst etmek olarak bilen birisinin (birilerinin) cevabı bu olabilirdi. . Muhtemelen bu oldu. Birinin motorsporlarına katılması için ehliyet alması gerektiği düşüncesini bangır bangır bağırmak cahiliyet değil de nedir ? Sayenizde diğerleri yapıyor biz izliyoruz . . . Yazzık diyorum.

yanıt4
yanıt0
Hacı Arif Efendi:

İki yaşında oğlum var . Birde java motorum var. Akşam pazar alanında motosiklet eğitimlerine başlıyoruz. O yaştaki çocuğum yaşına uygun tehlikeli ve ölümcül olup olmadığını bilemez ama ben reklam için bunu kullanabilirim.

yanıt0
yanıt0
mustafa:

milletvekılı degılde bunu yapan vatanddas olsa pesıne hem aıle bakanlıgı hem emnıyet dddusmustu

1
6
yanıtYanıtla
FB’li:

Ben tebrik ediyorum bende oglumun kullandigi motorun arkasinda onunla beraber geziyorum ha benimki 7 yasinda

3
2
yanıtYanıtla
mert:

ağaç yaş iken eğilir sözü boşuna değil. geleceğin şampiyonu yetişiyor GURUR DUYMAK gerek

3
2
yanıtYanıtla
....:

millet 2-3 yaşında çocuğuna eline anca telefon versin video izletsin

3
1
yanıtYanıtla
Kıyamet Çiçeği:

Zaten hep bu kafa yapıysa bırakın spor alanlarını, hiçbir branşta şimdiki nesilden dünyada hayranlıkla bakacağımız vatandaşımız olmuyor. Yabancı biri yapmış olsa bu durumu alkışlarlar bizde ise taşlıyorlar ve ben bu duruma hiç şaşırmadım. El alem ne derse desin doğru yoldasın Kenan Sofuoğlu . . .

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title