Haberler

Zeytin Hasadına Lokumla Başladılar Helva ile Bitirdiler

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadının sonuna yaklaşılırken, Kenan Çoban'da hasadı tamamlayan işçilere helva dağıttı. Hasat başlangıcında da lokum dağıttığını anlatan Çoban, 3 aylık hasadı bitirdiklerini söyledi.

Burhaniye'de sahil kesiminde zeytin hasadı büyük oranda sona ererken, bazı zeytincilerde hasat bitimini çeşitli etkinlerle kutladı. Burhaniye TARİŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban, hasadı tamamlayan işçilere birer paket tahin helvası dağıttı. Zeytinlikle yakılan ateşte çaylar demlenirken, hasadı kazasız bitirmenin mutluluğu yaşandı. Sezon boyunca 25-30 kişinin görev yaptığını anlatan Kenan Çoban, "Kasım ayında başladığımız zeytin hasadını tamamladık. Hasat başlarken, birer kutu lokum dağıttık. Şimdi ise birer paket helva hediye ettik. Biz bu lokum ve helva işini gelenek haline getirdik. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl çok iyi bir sezon geçirdik. Zeytin hasadı yüksek kesimlerde devam ediyor." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kenan Çoban Burhaniye Balıkesir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title