Haberler

Yıldız Holding, Godiva'nın 4 Ülkedeki Haklarını ve Belçika Fabrikasını Sattı

Güncelleme:

Yıldız Holding, Godiva'nın 4 ülkedeki haklarını MBK Partners'a satmak için anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre şirketin sahibi yine Yıldız Holding olacak ancak Japonya, Güney Kore, Avustralya'daki perakende ve dağıtım operasyonları ile Yeni Zelanda pazar geliştirme hakkı MBK Partners'ın olacak.

Yıldız Holding, Godiva'nın, dört ülkedeki operasyon ve Belçika'daki fabrikasını MBK Partners'a satmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmaya göre; MBK Partners, Godiva'nın faaliyet gösterdiği 100'den fazla pazarın içerisinden Japonya, Güney Kore, Avustralya'daki perakende ve dağıtım operasyonlarını alırken, Yeni Zelanda'da da pazar geliştirme hakkını elinde bulunduracak.

Godiva paketli ürünler, e-ticaret, duty free noktaları (Japonya ve Güney Kore) ve bu ülkelerdeki 300'den fazla perakende mağazası da satış anlaşmasının kapsamında yer alıyor. Yıldız Holding, Godiva'nın bu dört ülke dışındaki tüm coğrafyalarda yer alan 100'den fazla pazardaki operasyonlarının ve dünyadaki Godiva markasının tüm haklarının sahibi olmaya ve markayı yönetmeye devam edecek.

"ANLAŞMANIN ŞARTLARI AÇIKLANMADI"

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, "Bugün gerçekleştirilen anlaşma her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylandı. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı. Bu işlemin Belçika çalışan temsilcileriyle standart devir görüşmelerinin tamamlanması ve Rekabet Kurulunun bekleme süresinin dolması da dahil olmak üzere, yasal şartların sağlanması sonrasında, 2019 yılı ortasında tamamlanması planlanıyor. Godiva'nın her türlü marka hakkını elinde bulunduran Yıldız Holding, 100'ü aşkın ülkede sahibi olduğu operasyonlarını kendisi sürdürecek" denildi.

Buna göre, yapılan satış anlaşmasıyla Yıldız Holding, Godiva'nın global pazarlardaki fikri mülkiyet hakkına sahip olmaya devam edecek, anlaşma kapsamındaki ülkelerde sadece bu fikri mülkiyet hakkının süresiz kullanım iznini de MBK Partners'a verecek. Yıldız Holding, Godiva'yı tüm dünyada yönetecek ve Belçika dahil 100'ü aşkın ülkede sahibi olduğu operasyonlarını kendisi sürdürecek.

Yıldız Holding, satış anlaşması kapsamında yer alan Belçika'daki üretim tesisinin yanı sıra holdingin sahibi olduğu Reading ABD'deki ve İstanbul'daki üretim tesislerinden ürün almayı da sürdürecek.

"SAHİBİ YILDIZ HOLDİNG'DİR"

Yıldız Holding ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, anlaşma ile ilgili şunları söyledi:

"2008'de Godiva'yı satın almamızdan bu yana global cirosunu ve mağaza sayısını neredeyse ikiye katladık. Godiva'nın gösterdiği performanstan ve markanın hala çok yüksek büyüme potansiyeli olduğunu görmekten son derece memnunuz. Gelecekteki potansiyelini görerek sağlıklı ve güçlü bir büyüme için gereken nakit akışını sağlamaya yönelik alternatifler tespit etmek üzere Godiva üst yönetimiyle stratejik bir çalışma yaptık. Sağlıklı ve güçlü bir büyüme için çok önemli bir karar aldık. Bu anlaşma portföyümüzdeki yüksek potansiyele sahip diğer bölgelerin hızlı büyüyebilmesi için ideal bir çözüm oldu. Godiva markasının tüm global pazarlarda fikri mülkiyet hakkı şirketimize aittir. Yani sahibi Yıldız Holding'dir, bunda bir değişiklik yok."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Holding Belçika Godiva Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title