Haberler

Fiyat ilk kez ortaya atıldı! Rakam doğruysa yerli otomobil birçok kişi için hayal olur

Güncelleme:

Yerli otomobil fabrikasını ziyaret eden ve TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'la görüşen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında TOGG'u kaleme aldı. Yerli otomobil hakkında ilk kez bir fiyat ortaya atılırken, Fatih Altaylı aracın maliyetinin 40 bin euro olacağını söyledi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, köşe yazısında TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş ile yerli otomobilin üretileceği fabrikada yaptığı gezintiyi aktardı. Fatih Altaylı'nın TOGG ile ilgili maliyet açıklaması dudak uçuklattı. TOGG'un maliyetinin 40 bin euro (450 bin TL) olacağını tahmin eden Altaylı, "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" dedi.

"HONDA'DAKİ EN ÖNEMLİ ŞEYİ ALDIK"

Köşe yazısında Fatih Altaylı, devasa boyuttaki fabrikayı Renault'un sandığını ve Türkiye'den çekilen Honda'nın fabrikasının neden alınmadığını Gürcan Karakaş'a sordu. Gürcan Karakaş soruya, "Bizim üretim takvimimize uymadığı için Honda fabrikasını almadık ama Honda'daki en önemli şeyi aldık" diyerek Honda'dan ayrılan Murat Akdaş'ı gösterdi.

"VERGİ KONUSUNDA DEVLET BİR ŞEYLER YAPABİLİR"

TOGG fabrikasının inşaatının Mayıs 2022'de biteceğini aktaran Fatih Altaylı, Gürcan Karakaş'ın hedeflenen üretim sayısından daha fazla üretim yapmayı planladığını aktardı.

Gürcan Karakaş'a "Bu aracı bana göre 40 bin euro civarında mal edersiniz. Bu kalite için rekabetçi bir fiyat ama vergi ile rekabet avantajınızı kaybedersiniz" dediğini belirten Fatih Altaylı, Karakaş'ın maliyeti biraz daha aşağı çekilebileceğine inandığını vurgulayarak; "Vergi konusunda devletin bir şeyler yapacağına inanıyorum. Bizi yüksek vergi ile baş başa bırakmazlar. İç piyasada başarı için bu şart. İç piyasadaki başarı ise dış piyasa için şart" ifadelerini kullandığını söyledi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (54)

SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

YERLİ ARAÇ KONUSUNA AÇIKLIK GETİREYİM Mİ? TÜM PARÇALAR DIŞARIDAN GETİRİLİP MONTAJINI YERLİ BİR FABRİKADA (TOPRAKLARINDA) YAPINCA YERLİ OLUYOR ARKADAŞLAR. BENCE BU ARAÇ HERKES İÇİN HAYAL OLSUN ARABALAR YASAKLANSIN İNSANLAR BİSİKLET SÜRSÜN YÜRÜSÜN BİRAZ NE DERSİNİZ?

151
88
yanıtYanıtla
emre akan:

KÖPRÜ YAPILIYOR GEÇMEK İÇİN MÜTHİŞ PARA ÖDÜYORSUN NASIL BİR ŞEYSE OTOMOBİL YAPILIYOR YERLİ AMA ÇOĞU YABANCI ARAÇ DAN KAT VE KAT PAHALI 50000 İLA 100000 ARASIN DA OLMADIKTAN SONRA YAPILSA NE YAPILMASA NE MİLLET GARİBAN BİNEMEDİKTEN SONRA

191
47
yanıtYanıtla
isim soyisim:

50 bin ile 100 bin arası ne lan. Şahinmi satın alıyon. Tesla kalitesine yakın bir araba alıyosun ilerde dahada zamlanacak olan petrole para ödemiyorsun. Tabi üretilirse. Teslaların 1000000 tl civarı olduğunu düşünecek olursak 150 200 bin tl arası gayet makul bir fiyat, dahada pahalı olursa ozaman isyan etmekte haklısın. %80 şarj dolum süresi yaklaşık yarım saat.

yanıt3
yanıt41
bekir yapici:

zaten adamlar isciye garibana arac yapiyoruz demedilerki daha bir hafta önce kapicinin altinda bile araba var diyerek yadirgamadilarmi?

yanıt23
yanıt0
ismail bey :

40 bin euro yani 500 bin tl maliyet. Üstüne kdv sonra ötv sonra etv ( elektrikli araç vergisi ) bu araç 2 milyona gelir.. Gerçi vatandaş almasa bile, devletimiz sağolsun üreticilere verdiği satış taahhütü gereği bakanlara, milletvekillerine, valilere, belediye başkanlarına ve resmi kurumlara alır, aldırır, satış rakamını tutturur.

193
42
yanıtYanıtla
Bahadır Başer:

Yerli arabanın fiyatının Euro ya bağlı olması nedir kardeşim ya

148
17
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

YERLİ Mİ ??? YERLİ YERSİZ KONUŞMAYIN.... 450 BİN TL MALİYET ÜZERİNE KAR KDV ZART ZURR BİNİNCE 800 BİN TL OLUR, EE O PARAYADFA BU MARKA ALINIR MI ??? BENCE GEREKSİZ...

135
29
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

ORTADA ARABA YOK FABRİKA YOK , MALZEME YERLİ DEĞİL SİZ NEYİN KAFASINDASINIZ ? MADEM YERLİ VE MİLLİ ( Her zaman desteklerim.) NEDEN Euro FİYATLANDIRILIYOR MALİYETİ ? BIRAKIN BU BOŞ İŞLERİ ...

yanıt10
yanıt3
Kurt bey:

Elektrikli Tesla 3.000.000 trilyon Rumi Buda 450.000 TL .bastimi kafam simdi

yanıt9
yanıt62
ERKAN :

YOĞURTÇU SEN TESLA İLEMİ KIYASLADIN :))) BİRAZ DAHA GERÇEKÇİ ARAÇLARAMI BAKSAN

yanıt5
yanıt6
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title