Haberler

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi'nde Fidan Dikimi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi’nde öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve hükümlüler birlikte fidan dikti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi'nde öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve hükümlüler birlikte fidan dikti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi alanında fidan dikme töreni yapıldı. Üniversite alanının ağaçlandırılması amacıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Çubuk Orman Bölge Şefliği işbirliğinde bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Külliye alanında 3 yıldır ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, bugüne kadar yaklaşık 20 bine yakın fidan diktiklerini belirtti.

Yıldırım Beyazıt Üniversite alanının şuanki durumunun kendisine 1975 yılında okuduğu üniversite olan Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüs alanını hatırlattığını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan da, "Bugünkü törenin en önemli özelliği bugün burada çalışan kardeşlerimizin denetimli serbestlikten yararlanan kardeşlerimiz olmasıdır. Yaklaşık bin 500 fidan dikilecek olan üniversitemize artık biliyorsunuz ki Eylül ayında açılıyor ve burada eğitime başlanılacak inşallah. Buralar 10-20-30 yıl sonra çam ağaçlarıyla, selvi ağaçlarıyla inşallah donatılmış olacak. Bugün burada bunun alt yapısını yapıyoruz. Üniversitemiz sosyal donatı alanlarıyla, ağaçlandırılmış orman alanlarıyla, binalarıyla muhteşem bir eser olarak Reisimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Bey'in bir armağanı olarak Çubuk'ta yer bulacak inşallah" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Kemal Demirdön, oluşturulacak ormanın bakımının denetimli serbestlik uygulamasına tabi olan hükümlülerce yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hükümlüler ve öğrenciler daha önceden hükümlüler tarafından yerleri hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. Törene Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Demirdön, Ankara Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar ve diğer ilgililer katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Acehan Metin Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title