Haberler

Vefat Eden Genç Kız Lapseki'de Toprağa Verildi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, kalbindeki sekiz delik nedeniyle aralık ayında ameliyat edilen ve bugün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Burcu Öçalan toprağa verildi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, kalbindeki sekiz delik nedeniyle aralık ayında ameliyat edilen ve bugün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Burcu Öçalan toprağa verildi.

Öçalan'ın İzmir'den alınan cenazesi, Lapseki'ye bağlı Kızıldam köyüne getirildi.

Cenazenin getirilişi sırasında, kardeşi Burçin Öçalan (10), "Ben ablamı istiyorum, bana ablamı gösterin" diyerek ağladı. Genç kızın babası Ramazan ve babaannesi Neslihan'ı, cenazeye katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

Genç kızın cenazesi, burada kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Arslan, Lapseki İlçe Başkanı Eyüp Yılmaz ile ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken babası Ramazan (45) ve babaannesi Neslihan Öçalan (77) ile yaşayan Burcu'nun dramının haber olmasının ardından, Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, genç kıza yardım için seferber olmuştu. Burcu, geçen aralık ayında İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilmişti. Tedavisinin ardından köyüne dönen ve yaşamını normal olarak sürdürmeye başlayan Öçalan, rahatsızlanınca kaldırıldığı İzmir'deki Behçet Uz Çocuk Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title