Haberler

Van: Toçev, Show Tv ve Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliğiyle Köy Okulları Hayat Buluyor

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (Toçev), Show Tv ve Milli Eğitim Bakanlığı, İşbirliğiyle Gerçekleştirilen 'Yaşasın Okulumuz' Kampanyasıyla Eski ve Harap Durumdaki Köy Okulları Tamir Ediliyor. Baştan Aşağı Yeniden Donatılan, Dört Duvar Haricinde Her Şeyi Yenilenen Köy Okulları Bu Kampanyayla Hayat Buluyor.

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), Show TV ve Milli Eğitim Bakanlığı, işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasıyla eski ve harap durumdaki köy okulları tamir ediliyor. Baştan aşağı yeniden donatılan, dört duvar haricinde her şeyi yenilenen köy okulları bu kampanyayla hayat buluyor.

Çatısı akan, pencereleri kırık, tuvaletleri sağlıksız, ısıtma tesisatından yoksun okulların onarılması amacıyla başlatılan halkın gönderdiği SMS'ler, gönüllü kişiler ve kuruluşların sponsor olduğu kampanyayla Van'da 5 okulun bakım ve onarımı yapıldı. Gürpınar Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu, Gevaş İkizler Köyü İlköğretim Okulu ve Şehit Üsteğmen Ferruh Akyel İlköğretim Okulu, Merkez Aşağı Gölalan ve Yukarı Gölalan Köyü İlköğretim okullarının 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasıyla bakım ve onarımı yapıldı.

Yeniden onarılan Gürpınar Işıkpınar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen açılış törenine katılarak bir konuşma yapan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, "Bizler çok uzaklardan İstanbul'dan geldik. Belki bir daha bu köye hiç gelmeyeceğiz. Bu okulun tamirinde SMS'lerla destek veren vatandaşlar da bu köyü göremeyecek. Ama bir gün bizim çabalarımızla yeniden hayat bulan Işıkpınar İlköğretim Okulu'nda bir öğrenci okur, bu ülkeye faydalı bir fert olursa bizim o zaman yaptığımız işin önemi anlaşılacak" dedi.

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise konuşmasında 5 tane köy okuluna adeta hayat veren, her şeyini yenileyen TOÇEV yetkililerine teşekkür ederek, yapılanların büyük fedakarlık olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından TOÇEV tarafından hazırlanan 'Yarım Elma' adlı tiyatroya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. İlk kez tiyatro izleyen Işıkpınar İlköğretim Okulu öğrencileri oyunu ilgiyle izledi. Öğrencilerle tiyatro oyununu izleyen köylüler, TOÇEV yetkililerine teşekkür etti. Tiyatro gösterisinden sonra TOÇEV ve NTV işbirliğiyle düzenlenen 'Bir şey değişir her şey değişir' adlı kampanyayla hazırlanan ve içinde kırtasiye malzemeleri, oyuncakların yer aldığı çantalar çocuklara dağıtıldı. Çantalarının ipini bağlamasını bilmeyen öğrencilere Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız yardım etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title