Haberler

Van'da Toprak ve Su Kirliliği Uyarısı

Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil, Van Gölü Kıyı Şeridinde Bulunan Piknik ve Mesire Alanlarına Atılan Atıkların Toprak ve Su Kirliliğine Neden Olduğunu Belirterek, "Gerekli Önlemler Alınmadığı Takdirde Bu Atıkların Önemli Çevresel Sorunlara Yol Açacaktır" Dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil, Van Gölü kıyı şeridinde bulunan piknik ve mesire alanlarına atılan atıkların toprak ve su kirliliğine neden olduğunu belirterek, "Gerekli önlemler alınmadığı takdirde bu atıkların önemli çevresel sorunlara yol açacaktır" dedi.

Avcil yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarının gelmesiyle birlikte Van Gölü'nün kıyısında bulunan belediyeler, köyler, yazlık siteler ile piknik ve mesire alanlarına bırakılan çöplerin, düzenli bir şekilde poşetlenerek ilgili kurumlar tarafından alınması gerektiğini kaydetti.

Atılan atıkların toprak ve su kirliliğine neden olduğunu dile getiren Evcil, "Van Gölü'ne olumsuz etkisi bulunan bu atıklar için gerekli önlemler alınmadığı takdirde önemli çevresel sorunlara yol açacaktır. Toprak ve su kirliliğinin giderilmesi ciddi maliyetler gerektirdiği gibi, sonuç almak nerdeyse mümkün değildir. Bu nedenle, tedbirlerin zamanında alınması gerekir" dedi.

(MET-Y)

04.07.2007 18:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title