Haberler

Toros 2007 Tatbikatı KKTC'de Sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (Gkk) ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nın (Ktbk) Ortak Düzenlediği Toros 2007 Tatbikatı Devam Ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nın (KTBK) ortak düzenlediği TOROS 2007 tatbikatı devam ediyor.

St. Hilarion bölgesindeki tatbikat saat 10.00'da KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın tören mangasını selamlamasıyla başladı. Tatbikatı KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın yanı sıra KKTC Başbakan Ferdi Sabit Soyer, kuvvet komutanları, bakanlar, BM komutanları, kurum, kuruluş ve dernek temsilcileri ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk izledi. Tatbikattan önce bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, "harp sanatını öğrenen değil, öğreten ve muharebe doktrinleri oluşturan bir ordu olan Türk ordusunun, tatbikatlar için provalara, muharebe için hazırlık süresine ihtiyaç duymadığını" belirtti. Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Salih Cengaver Cem de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın her zamankinden daha güçlü ve verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu vurguladı.

(MG-SŞ-SŞ-ÖZ-D)

08.11.2007 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title