Haberler

"TEOG Sınavı Üniversite Sınavından Daha Önemli"

Güncelleme:

Batmanda öğrencilere ücretsiz haftasonu kurs veren öğretmenler, TEOG sınavının en az üniversite sınavı kadar önemli olduğunu belirttiler.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavının üniversite sınavından bile daha önemli olduğunu belirten 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Nihat Darğın, 8. Sınıf öğrenci velilerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Öğrenci velilerinin devamlı suretle öğrencilerini okulda sormaları, öğretmenleriyle istişare halinde olmaları tavsiyelerinde bulunan Darğın, Batmanda velilerin okul ve öğretmenlerle ilişkilerinin istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

26-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan TEOG sınavının, 8. sınıf öğrencileri için hayati önem taşıdığını belirten Darğın, "Öğrenci 8. Sınıfta girdiği sınavda, 8 yıl boyunca aldığı birikiminin semeresini görecek. Eğer, velilerimizin ilgisini görmeyen, derslerine ehemmiyet veremeyen öğrenciler, alacakları puana göre liselere yerleştirilecekler. Bu nedenle seneye Sason, Kozluk yada uzak yerlerdeki liselere yerleştirilen öğrenciler için veliler bize gelmesin" dedi.

OKULDA HAFTASONU KURSLARINA YOĞUN İLGİ VAR

Öğrencilerin hafta içinde aldıkları dersleri iyi anlamaları, eksikliklerini tamamlamaları ve konu tekrarı için uygulanan haftasonu kurslarına yoğun ilginin olduğu belirtildi.

Hiçbir ücret karşılığı olmadan, haftasonu öğrencilerine kurs veren fedakar öğretmenler, tek amaçlarının, topluma yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirttiler.

Ayrıca, Ziya Gökalp Ortaokulu öğretmenlerinden Rıdvan Çelik, Burhan Altın ve Rehber Öğretmen Bilal Şimşek, velilere haftasonu kursları ve velilerin okul-öğrenci arasındaki iletişimleri konusunda önemli bilgi ve tavsiyelerde bulundular.

Öğrencinin başarısı ve okul saatleri dışındaki hayatında olumsuzlukları yaşamamaları için veli desteğinin şart olduğunu ifade eden fedakar öğretmenler, "Öğrencilerin başarılı olması velilerin desteğine bağlıdır. Öğrencileriyle arkadaş gibi derslerine yardımcı olmaları, onların derslere ilgilerinin olup olmadığını sürekli kontrol etmeleri, okul, öğretmen ve öğrencilerin okul saatinde de ilgilerini kesmemeleri gerekmektedir" diyerek, velilere önemli tavsiyelerde bulundular.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title