Haberler

Suçıktı'da Şiir Şöleni

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen "Suçıktı Şiir Akşamları"nın 20.'si düzenlendi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen "Suçıktı Şiir Akşamları"nın 20.'si düzenlendi. Şiir şölenine 30'dan fazla yeril ve yabancı şair katıldı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde her yıl düzenlenen Suçıktı Günü Şiir akşamlarının 20.'si yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Etkinlikler Suçıktı mesire yerinde yapılan gündüz programı ile başladı. Açık oturumda şairler "Necip Fazıl şiirinde Mekan ve Şehir" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşinin ardından etkinliklerin ikinci etabı olan Suçıktı Günü ve pilav ikramı programına geçildi. Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, Suçıktı'da ağırladığı konuklarıyla yakından ilgilendi. Sunuculuğunu Faruk Balcı'nın yaptığı gündüz programında Baran ekibinin gösterileri beğeniyle izlendi. Törendre konuşan Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz Suçıktı Şiir Akşamlarının 20. yılına ulaşmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek bu tür şiir akşamlarının Türkiye'de en fazla 17 yıl yapıldığını hatırlatarak şiir etkinliklerinde Dursunbey'in rekoru elinde bulundurduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, Suçıktı Şiir Akşamlarının 20 yılı geride bırakmasında emeği geçen; Eski Belediye Başkanı Mehmet Filiz, Eski Dursunbey Kaymakamı şimdi ise GAP İdaresi Başkanı olan Sadreddin Karahocagil, programın organizasyonunu sürdüren Ahmet Veske ve daha birçok isme teşekkür etti.

Geçtiğimiz yılki kutlamalarda yapılan şiir yarışmasında dereceye giren şiirler Balıkesirli bestekar Sıtkı Sahil tarafından bestelendikten sonra bir sanatçı tarafından seslendirildi. Programın ikinci etabına Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam edildi. Kültür Merkezi'ndeki Şiir Evini gezen şairler burada 'Nostalji Suçıktı Şiir Akşamları' fotoğraf sergisini de dolaştı. Ardından şairlerin düzenlediği, "Necip Fazıl Şiirinin Metafizik Kökleri" konulu panel yapıldı. Mustafa Muharrem'in yönettiği panele Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Doç. Dr. Özlem Fedai, Şair Kamil Yıldız ve Şaban Abak konuşmacı olarak katıldı. Nihayet akşam düzenlenen Şiir Akşamları etkinliği, '20 Yılda Suçıktı Şiir Akşamları' sunumu ile açıldı. 1994 yılından bu yana taranan video arşivden oluşan klip katılımcıları duygulandırırken özellikle bugün hayatta olmayan şairlerin klipte yer alması beğeni topladı.

Dursunbey Geleneksel Suçıktı Şiir Akşamları programına; Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Manyas Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, yerli ve yabancı birçok şair ile çok sayıda davetli katıldı. Suçıktı Şiir Akşamlarının başlatılmasında emeği geçen GAP İdaresi Başkanına Burdur Valisi tarafından plaket verildi. Açılış törenlerinin ardından söz sırası şairlere geldi. Yerli ve yabancı 30'dan fazla şair sahnede su sesi ile eşliğinde şiirlerini seslendirdi. Geceye Filistin, Cezair, Afrika, Irak, Gana ve bir çok ülkeden gelen 20 şair öğrenci de şiirlerini kendi dilleri ve Türkçe olarak seslendirdiler. Şiir Akşamları gece geç saatlere kadar devam etti. İlçeye dışarıdan gelen misafirler bu idebiyat ve şiir dolu güne hayran kaldıklarını ifade ettiler. Gecenin sonunda ise Şairler ve katılımcılar toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilirken Suçıktı Şiir Akşamları unutulmaz hatıralar arasındaki yerini aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title