Haberler

Sorgun'da 25 Kilometre Sıcak Asfalt Yapıldı

Sorgun Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde ilçenin farklı mahallerindeki asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Sorgun Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde ilçenin farklı mahallerindeki asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen asfalt sezonunda toplam 32 bin 551 ton asfalt kullanılarak yaklaşık 25 kilometre sıcak asfalt yapıldığını söyledi.

Sorgun Belediyesi'nin, 2012 yılında kurulan asfalt plenti sayesinde kendi asfaltını ürettiğini ifade eden Şimşek, bu konuda ender belediyelerden birisi olduğunu vurguladı.

Şimşek, "Asfalt plenti saatte 70 ton olmak üzere günlük 560 ton sıcak asfalt üretme kapasitesine sahip. 2015 yılında 32 bin 551 ton asfalt kullandık. Bu çalışmalar için 1,5 milyon lira ödenerek 2 bin ton bitüm alımı yapıldı. Ayrıca asfalt yapımında kullanılmak üzere 500 bin liralık 60 bin ton agrega alınarak toplam 2 milyon liralık ödeme yapıldı" dedi.

Mahalle sakinlerinin yapılan asfalt çalışmalarından son derece memnun olduğunu dile getiren Başkan Şimşek, çalışmaların gelecek asfalt sezonlarında da aynı hızla devam edeceğini aktardı.

Şimşek, "Yaz başından itibaren gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekiplerimizle hem şehir merkezimizin hem de ilçemizin her mahallesinde rutin belediye hizmetlerini yürütüyoruz. Yine ekiplerimiz bu hizmetlerin yanı sıra bordür, kaldırım, sosyal alanlar, parke ve temizlik hizmetleri çalışmalarını da en iyi şekilde yürütüyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Sorgun Belediyesi Ahmet Şimşek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title