Haberler

Sivas Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi Toplandı

Sivas Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi Toplandı.

Sivas Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi toplandı.

Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, yaptığı konuşmada, Sivas'ta tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerini yürütmek üzere oluşturulan teknik komitede, 7 ziraat odası başkanlığı, 4 birlik ve 2 şirket olmak üzere toplam 13 yetki belgesi alan kuruluş bulunduğunu söyledi.

Beykaya, Türkiye'nin tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan çiftçilerin ve tarımsal işletmelerin desteklenmesi amacıyla "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" gereği 2010 yılında Sivas'ta 844 çiftçiye, 422 bin lira ödeme yapıldığını ifade etti.

Komitenin sunulan hizmetlerin kalitesinin ve etkinliğinin arttırılması için çalışma yapacağını, haksız rekabeti ve üreticinin zarar görmesini önleyici tedbirlerin alınmasını sağlayacağını anlatan Beykaya, yönetmeliği takip ederek gerekli görülen hallerde değiştirilmesi için bakanlığa önerilerde bulunacaklarını söyledi.

Komitenin dört ayda bir olağan, komite başkanının gerekli gördüğü hallerde olağan üstü toplanacağını anlatan Beykaya, bu toplantıda yürürlükteki yönetmelikte değişiklik yapılması için bakanlığa önerilerde bulunmak üzere birtakım kararlar alındığını söyledi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title