Haberler

Şırnak'ta Yerel Yönetimler

Şırnak'ın Silopi İlçe Belediyesi, Hurda Araçların Lastik ve Sünger Kısımlarının Yakılarak Ayrıştırılması Sonucunda Oluşan Hava Kirliliğine Vatandaşlardan Gelen Tepkiler Üzerine Harekete Geçti.

Şırnak'ın Silopi İlçe Belediyesi, hurda araçların lastik ve sünger kısımlarının yakılarak ayrıştırılması sonucunda oluşan hava kirliliğine vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine harekete geçti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Silopi Belediyesi Basın Müdürü Murat Yıldırım, hurda araçların lastik ve sünger kısımlarının ayrıştırılması ihalesini alan firmanın uyarıldığını ifade ederek, "Basında yer alan haberler doğrultusunda 26 Ocak 2007 tarihinde harekete geçen belediyemiz, ilçe merkezinde bulunan hurdacıların, hurdaları açık alanda yakmaları sonucu çevreyi kirlettikleri belirtilmiştir. Belediye olarak hurdacılara gereken uyarılarda bulunduk" dedi.

Açıklamada, hurda araçların lastik ve sünger kısımlarının tekrar yakılması durumunda, işi alan firmalara cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

(MD-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title