Haberler

Pazarcık MYO'ya Öğrenci İlgisi

Güncelleme:

Pazarcık MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme tercihlerinde, öğrenci tercihlerinde büyük ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

Pazarcık Meslek Yüksekokulu  (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Şahin, ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme tercihlerinde, öğrenci tercihlerinde büyük ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslek yüksekokulu olarak sektör odaklı, nitelikli, kaliteli mesleki eğitim misyonu ışığında, sektörlerin ihtiyaç duyduğu ve öğrencilerin mezun olduklarında istihdam edilebileceği bölümler açtıklarını belirtti.

Özellikle yerel yönetimler programının,  büyükşehir yasası ile birlikte yerel yönetimlerin öneminin arttığını dolayısıyla da bu alanda çalışacak nitelikli ara eleman ihtiyacının arttığına dikkati çeken Şahin, "Bu bölümden mezun öğrencilerimiz, belediyelerde ve özel idarelerde üst yöneticilerin yardımcısı olarak, yerel yönetim meslek elemanı olarak görev yapmaktadır" dedi.

Okulun 180 kişilik gündüz kontenjanına 169 öğrencinin yerleştiğini, gündüz kontenjanlarında ise dış ticaret ve yerel yönetimler bölümünün tamamen dolduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"İşletme yönetimi bölümü doluluk oranı ise yüzde 90 seviyesindedir. Gece kontenjanlarına 98 öğrencinin yerleşmiştir. Özellikle yerel yönetimler bölümü yoğun ilgi görmüş tüm kontenjanları dolmuştur. Bu dönemde okula 267 öğrenci yerleşmiştir. Okulumuz bu sayı ile birlikte 500 öğrenci sayısına ulaşmış durumda." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Şahin Pazarcık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title