Haberler

Mersin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yatırım Programı İçinde Yer Alan İşlerini Yakından Takip Etmeleri Gerektiğini Belirterek, "Hizmette Aksamaya Neden Olabilecek Herhangi Bir Gecikmeyi Kabul Etmemiz Mümkün Değildir" Dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım programı içinde yer alan işlerini yakından takip etmeleri gerektiğini belirterek, "Hizmette aksamaya neden olabilecek herhangi bir gecikmeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Aksoy, kamu kurum ve kuruluşlarının yıl sonuna kadar olan süreyi doğru kullanarak, yatırımları planlandığı sürede, plan, program ve yatırım ilkelerine uygun olarak verimli bir şekilde tamamlamak mecburiyetinde olduklarını kaydetti.

Mersin'de sürdürülen yatırımların, plan ve programlara uygun olarak tamamlanabilmesinin çok önemli olduğunu ve bunun için kuruluşlar arası koordinasyon ve işbirliğinin de en üst düzeyde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Aksoy, "Yatırım uygulamalarında veya 2008 yılı programı ön hazırlıklarında karşılaşılan sorun ve darboğazlar bulunduğu takdirde, bunların zamanında valiliğimize intikal ettirilmesi halinde çözümü konusunda gerekli girişimler yapılacaktır" diye konuştu.

Aksoy, her işin sahibi olan kurum veya kuruluşun kendi ödeneklerini, yatırım programı içinde yer alan işlerini yakından takip etmek durumunda olduğunu belirterek, "Bütün kuruluşlar yatırım programlarına bakıp, kendilerine tahsis edilen gerek genel bütçeden gerek İl Özel İdare bütçesinden ödeneklerini en iyi şekilde takip edip, bu yatırımlarının yıl içerisinde gerçekleşmesi için büyük gayret göstermelerini istiyor ve bekliyorum. Hizmette aksamaya neden olabilecek herhangi bir gecikmeyi kabul etmemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında 2007 yılı 2. dönem itibarı ile Mersin'de sürdürülen yatırımları da değerlendiren Aksoy, Mersin'de DPT'den müstakil proje almış proje sayısının 80, toplam iş sayısının 960, proje toplamı ödeneğinin 1 milyar 130 milyon 35 bin YTL, 2007 toplam ödenek miktarının da 223 milyon 792 bin YTL olduğunu söyledi. 2. dönem nakdi harcama tutarının 55 milyon 261 bin 507 YTL olduğunu kaydeden Aksoy, "Projelerin gerçekleşme oranı yüzde 25'tir, bir önceki dönemde ise yüzde 7'lik gerçekleşme sağlanmıştı" dedi.

(HK-MT-MT-Y)

09.08.2007 17:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title