Haberler

Mersin'de 1 Mayıs Tedbirleri

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Yarın Yapılacak Olan '1 Mayıs Mitingi' Nedeniyle Gerekli Tüm Emniyet Tedbirlerinin Alındığını Belirterek, "Artık Mersin, Bundan Önceki 5-6 Yıllık Süreçte Olduğu Gibi Bundan Sonraki Yıllarda da Şiddetle Anılan Bir Şehir Olma Vasfını Tarihten Silecektir" Dedi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yarın yapılacak olan '1 Mayıs Mitingi' nedeniyle gerekli tüm emniyet tedbirlerinin alındığını belirterek, "Artık Mersin, bundan önceki 5-6 yıllık süreçte olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da şiddetle anılan bir şehir olma vasfını tarihten silecektir" dedi.

Ekizer, yarın işçi sendikalarının yapacağı '1 Mayıs Mitingi' nedeniyle yaptığı açıklamada, bu tür toplantı ve gösterilerin anayasal güvence altına alınmış bir özgürlük olanı ve hak olduğunu belirterek, "Asıl olan bu hakkı kullanırken polise ve devlete düşen görev, kamu güvenliğini korumaktır. Kamu güvenliğine zarar vermemek, başkalarının güvenliklerini zedelememek maksadıyla yapılan her türlü eylem, devletin güvencesi altındadır. Bu itibarla Mersin'de de işçilerin 'İşçi bayramı' olarak değerlendirdikleri ve hepimizin de kabul ettiği bu özel günde toplanmaları, gösteri yapmaları, bizim için de saygı değer davranıştır. Ancak biz dışardan ve içerden yapılabilecek provokatif hareketleri tespit etmek, engellemek ve hem genel olarak toplumun huzuru hem de o toplantıya katılanların huzur ve güvenliğini sağlamak için her türlü güvenlik tedbirleri aldık" diye konuştu.

Mersin'de görev yaptığı süre içinde 6. '1 Mayıs Mitingi'ni izleyeceğini ve bundan önceki 5 mitingte hiç bir olay yaşanmadığını özellikle vurgulayan Ekizer, "Yarın yapılacak olan mitingle ilgili de hiç bir endişem yok. Her türlü sendikanın ve sivil toplum örgütlerinin yetkilileri de sağ duyu ile davranacak ve sorumlulukları üstlenecektir. Buna inancım tamdır. Artık Mersin, bundan önceki 5-6 yıllık süreçte olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da şiddetle anılan bir şehir olma vasfını tarihten silecektir, kaderinden silecektir" şeklinde konuştu.

İşçilerin ve işçi temsilcilerinin de bu bilinçle hareket ettiğini, kendi bayramlarına sahip çıkma konusunda geçmişte yaşanan acı olaylardan çıkarımlar elde etmiş olarak son yıllarda daha dikkatli ve duyarlı davrandıklarını memnuniyetle gördüklerini ifade eden Ekizer, bu vesile ile tüm işçilerin bayramını kutladığını sözlerine ekledi.

(HK-HK-Y) 30.04.2008 15:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title