Haberler

Marmaris'te Denizciler Mevzuatı Tartıştı…

Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü Tarafından Marmaris'te Düzenlenen Toplantıda Denizciler Mevzuatı Tartışarak Yapılan Değişiklikler Hakkında Yetkililerden Bilgi Aldı.

Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü tarafından Marmaris'te düzenlenen toplantıda denizciler mevzuatı tartışarak yapılan değişiklikler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çok sayıda tekne sahibi ve marinacının katıldığı toplantı Netsel Marina'da gerçekleştirildi. Mevzuatlardaki yenilikler hakkında bilgi veren Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Selçuk Sert, öncelikle şuandaki mevzuata göre nelerin yapılıp, nelerin yapılamayacağını aktarmak amacıyla bir araya gelindiğini ifade ederek, "Bodrum'da yapılan toplantı sonunda alınan kararla yeni gemi tanımı değiştirildi. 12 Ağustos 2005 tarihinden sonra yapılan gemiler yeni gemi sınıfına giriyor. Bölmeleme kurallarını sadece yeni gemiler uygulayacak. Artık lumbuzların kör tıpa olma zorunluluğu yok. Yakıt boru devreleri, yakıt borusu olarak üretilmiş, TSE belgeli her hangi bir malzeme olabilir. Makine dairesi yangın izolasyonları ise 1 Mart 2008 tarihinden itibaren uluslar arası standartlarda olmak zorunda. Balıkçı gemiler için ardışık limanı zorunluluğu getiriliyor" dedi.

Denizcilik Müsteşarlığı olarak, verdikleri hizmeti pratikleştirme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Selçuk Sert, "Bunları yaparken önümüzde uymamız gereken uluslar arası kurallar var. 1 Nisan tarihinden itibaren uzmanlarımız Marmaris'te görev yapmaya başlayacak. En büyük kolaylık ise hizmet binamızı ikiye bölmemiz sonucunda olacak. Netsel'in arkasındaki bir blok Denizcilik Müsteşarlığı'na tahsis edilecek. Burası bölge müdürlüğü gibi çalışacak. Bizim bakış olarak bütün sektörü bir bütün olarak görüyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz, gemi yükselirse hep beraber yükselmiş olacağız" diye konuştu.

(LK-ŞT-Y)

17.01.2007 15:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title