Haberler

Laparoskopik Cerrahiyle Ameliyatlar Daha Rahat

Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanlarından Ömer Topuz, Dünyada Altın Standart Olarak Kabul Edilen ve Halk Arasında Kapalı Ameliyat Olarak Bilinen Laparoskopik Cerrahi Yönetimi Konusunda Bilgiler Verdi. Genel Cerrahi Uzmanı Topuz, Modern Cerrahi İmkanlar ve Küçük Kesiklerle Yapılan Bu Ameliyatın Hem Hastalar Hem de Doktorlar İçin Güzel Sonuçlar Veren Bir Yöntem Olduğunu Söyledi.

Tekden Hastanesi Genel Cerrahi uzmanlarından Ömer Topuz, dünyada altın standart olarak kabul edilen ve halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen Laparoskopik Cerrahi Yönetimi konusunda bilgiler verdi. Genel cerrahi uzmanı Topuz, modern cerrahi imkanlar ve küçük kesiklerle yapılan bu ameliyatın hem hastalar hem de doktorlar için güzel sonuçlar veren bir yöntem olduğunu söyledi.

Genel Cerrahi Uzmanı Topuz, safra kesesi ameliyatlarından mide fıtığı ameliyatlarına, kısırlık araştırması ameliyatlarından tüplerin bağlanmasına, kalın bağırsak ve böbrek ameliyatlarına kadar bir çok ameliyatın yapılabileceğini belirterek, bu cerrahi sistemle açık ameliyatlara göre daha kısa sürede yapılabileceğini vurguladı.

Hastayı en fazla rahatsız eden durumun ameliyat kesikleri olduğunu belirten Topuz, "Hastada büyük bir kesik olması ona çok ağrı verir. Bu ağrıya bağlı hastanın hareket etmesi, nefes alması hatta öksürmesi bile çok büyük bir sorun olacaktır. Ancak kapalı ameliyatlarda kesikler çok küçük olduğundan hastanın ağrısı da az ve böylece normal hayata dönmesi de daha kolay olacaktır. Örneğin kapalı safra kesesi ameliyatı olan bir hasta 1-2 saat sonra ayağa kalkabilmekte ve ertesi gün de hastaneden taburcu olabilmektedir" dedi.

(SE-SE-Y) 28.06.2008 16:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title