Haberler

Konya'da, Görme Engellilere Sesli Atm Cihazı

Konya'da, görme engelli vatandaşların kullanması için Yapı ve Kredi Bankası tarafından Larende Şubesi'ne sesli ATM cihazı yerleştirildi.

Konya'da, görme engelli vatandaşların kullanması için Yapı ve Kredi Bankası tarafından Larende Şubesi'ne sesli ATM cihazı yerleştirildi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Doğan, Yapı ve Kredi Bankası Larende Şubesi önünde yaptığı açıklamada, görme engelli vatandaşların tek başına ATM'den para çekemediğini, banka işlemlerinde pek çok sorunla karşılaştığını söyledi.

Görme engelli vatandaşların banka işlemleri sırasında karşılaştığı sorunların giderilmesi için 2006 yılında çeşitli bankalarla yazışmalar gerçekleştirdiklerini anımsatan Doğan, bu yıl Yapı ve Kredi Bankası tarafından Türkiye genelinde 50 sesli ATM cihazının görme engelli vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Görme engellilerin para çekme, para yatırma ve daha birçok işlemi rahatlıkla gerçekleştirebileceği sesli ATM'lerden birinin de Konya'da hizmet vermeye başladığını aktaran Doğan, diğer bankaların da bu uygulamaya geçmesi gerektiğini kaydetti.

Doğan, daha sonra basın mensuplarına, tuşlarının üzeri kabartmalı olarak tasarlanan sesli ATM cihazından nasıl para çekileceğini gösterdi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title