Haberler

Kızıltepeli Çiftçiler, Kurtlara Karşı Bilgilendirildi

Mardin'in Kızıltepe İlçesinde, Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi Tarafından Pamuk Tarlalarında Sıkça Rastlanan Yeşil Kurt Zararlısına Karşı Çiftçilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi tarafından pamuk tarlalarında sıkça rastlanan Yeşil kurt zararlısına karşı çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kızıltepe Ana Çocuk Sağlığı binasında yapılan bilgilendirme toplantısına, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abuzer Yüce, İstanbul Doğan A.Ş. Genel Müdürü Necdet Yabaş, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü İnanç Özge ve Tarım İl Müdürü M. Veysi Abdussametoğlu katıldı. Toplantıda, projeksiyon eşliğinde yeşil kurdun nasıl oluştuğu ve pamuğa ne zamanlarda nasıl zarar verdiği anlatıldı. Daha sonra Yeşil kurt zararlısına karşı nasıl mücadele edileceği hakkında bilgiler

verildi. Slaytlar eşliğinde yeşil kurt zararlısından korunmayı anlatan Ziraat doktoru Necdet Yabaş, "Yeşil kurt zararlısından korunmak için pamuğa zarar vermeden tedbir alınması ve mücadeleye başlarken mutlaka ziraat uzmanına danışmak gerekiyor" dedi.

(İA-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title