Haberler

Kars'ta Aşırı Soğuklar Çöp Konteynırlarını Dondurdu

Kars'ta Çöplerin Gelişi Güzel Atıldığı Konteynırların Donması Belediye İşçilerine Akla Karayı Seçtirdi. Beton Yığınını Andıran Çöpler Demir Levyelerle Bile Güçlükle Dağıtılabildi.

Kars’ta çöplerin gelişi güzel atıldığı konteynırların donması belediye işçilerine akla karayı seçtirdi. Beton yığınını andıran çöpler demir levyelerle bile güçlükle dağıtılabildi.

Vatandaşların, kömür cüruflarını ve ıslak çöpleri attığı konteynırlar donunca ortaya ilginç ve düşündürücü görüntüler çıktı. Adeta buzdan kalıba dönen konteynırlardan bir tanesi bile saatler süren uğraşlarla ancak temizlenebiliyor. Belediye işçileri ne donan toprağı kazıyorlar, ne beton yığınını kırıyorlar ne de kömür ocağında çalışıyorlar. Ellerindeki demir levyelerle konteynırdaki çöpleri dağıtmaya çalışıyorlar. Nefes nefese kalan işçiler uzun uğraşlara rağmen işin içinden bir türlü çıkamıyorlar. Çöplerin gelişigüzel ve özellikle de ıslak şekilde atılması nedeniyle 5 dakikalık iş 2-3 saati alabiliyor. Bir yandan işçilerin zamanı akıp giderken diğer yandan da konteynırlar ve kaldırımlar büyük zarar görüyor.

İşçiler, konteynırdaki donmuş çöpleri alabilmek için akla karayı seçtiklerini söyleyerek, vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve ıslak çöp atmamalarını istediler.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da, “Kömür ve tezek cüruflarını tahliye etmek bir hayli zor. Kömür cürufları çöp konteynırına döküldüğünde yakıyor ve tahrip ediyor. Kaldırımlara dökülen cürufları temizlemekte ayrı bir külfet getiriyor. Küreklerle ve levyelerle boşaltılması zaman aldığı için kepçe ve kamyonlarla tahliyesini yapmaktayız. Kepçenin çalışması sırasında da yollar ve kaldırımlar tahrip olmaktadır” diyerek vatandaşları duyarlılığa davet etti.

(BA-AA-Y)

09.02.2008 09:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title