Haberler

Hizanlı Köylülerin Yol Çilesi Sona Eriyor

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce (KHGB) grup köy yollarında devam eden stabilize çalışmalarını yerinde inceledi.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce (KHGB) grup köy yollarında devam eden stabilize çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmaları incelemek üzere Çayır-Bozpınar ve Çökekyazı-Horozdere köyleri bölgesine giden İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 32 iş makinesiyle Hizan ilçesine bağlı grup köy yollarında ilk defa bu kadar geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını söyledi.

Stabilize çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten İnci, Hizan köylerinde özellikle grup köy yollarımızın iyileştirilmesi için alt yapı ve stabilize çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Yol çalışmalarının tamamlanmasıyla Hizan'ın daha yüksek standartlara kavuşacağını belirten İnci, şöyle konuştu:

"Valimizin destekleriyle İl Özel İdaresinden gönderilen ödenekle stabilize çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılabilmesi için ihtiyaç olan bütün iş makinelerini kiraladık. Hizan'ın köy yollarında hızlı bir şekilde stabilize çalışması yapıyoruz. Çalışmaların aralıksız bir şekilde devam etmesi, varsa problemlere anında ve yerinde müdahalelerde bulunmak için zaman zaman çalışma yapılan grup köylerimize giderek incelemelerde bulunuyoruz. Çalışmalardan vatandaşlar da memnun."

Köy yollarında sanat yapıları ve içme suyu çalışmalarının da devam ettiğini anlatan İnci, yağışlarda sıkıntı yaşanan Çayır-Bozpınar grup köy yolunun, sanat yapıları ile stabilize çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

İnci, "Çökekyazı-Horozdere bölgesindeki yedi köyümüz ve mezralarının bağlantısını sağlayan grup yolumuzda ise asfalt altı malzeme dökerek çalışmaları bitirdik. Horozdere'de biten çalışmaların ardından iş makinelerimizi daha önce yol sıkıntılarının çözümü noktasında söz verdiğimiz gibi Kolludere grup yolunda çalışmaları başlatacağız. İnşallah iki aylık sürenin sonunda grup köy yollarımızdaki çalışmaları bitireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title