Haberler

Gençler Cami Cami Gezip Yardım Ediyor

Yunusemre Gençlik merkezi’nin üyesi olan gençler, hazırladıkları ‘Gençler Cümbür Cemaat’ isimli proje ile her hafta bir camiyi ziyaret ediyor.

Yunusemre Gençlik merkezi'nin üyesi olan gençler, hazırladıkları 'Gençler Cümbür Cemaat' isimli proje ile her hafta bir camiyi ziyaret ediyor.

Ziyaret ettikleri caminin iç ve dış temizliğini yapan, abdest alan yaşlı insanlara yardım eden, cami cemaatine çeşitli hediyeler veren ve cemaatle birlikte namaz kılarak hayır dua alan gençler, proje kapsamında tüm camileri ziyaret etmeyi hedefliyor. Bu hafta Uludağ oteller bölgesinde bulunan Hacı Mehmet Yazıcı Camii'ni ziyaret eden Yunusemre Gençlik Merkezi liderleri Aysun Şahin, Özge Acar, Fatma Arı, Ömer Kaptan ve üyelerden oluşan gençler, kalabalık bir cemaate sahip olan caminin genel temizliğini yaptı. Kış mevsimi sebebiyle caminin girişinde oluşan ve düşme tehlikesi oluşturan buzları temizleyen ve ibadet için gelen özellikle yaşlı insanların abdest almasına yardımcı olan gençler onlara seccade, tesbih ve namaz takkesi gibi hediyeler verdi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen bu uygulamaları takdirle karşılayan cami cemaati, inançlı, ahlaklı ve şuurlu bir gençliğin yetişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İnsanlar, iyilik hareketi olarak adlandırdıkları faaliyeti gerçekleştiren Yunusemre Gençlik Merkezi üyesi gençlere teşekkür etti.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, iyilik ve hoşgörü insanı Yunus Emre'nin adını taşıyan gençlik merkezinin örnek bir çalışmaya imza attığını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title