Haberler

Emniyet Müdürü Demirci'den Trafik Haftasında Önemli Açıklamalar

Trafik Haftası Nedeniyle Bir Açıklama Yapan Kars Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Trafik Kurallarına Uyulması Halinde Trafik Kazalarının Azalacağını Belirterek, "Bütün Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinden, Polis Memurlarından ve Görevlilerin Kurallara Uyarak Çocuklarımıza Örnek Teşkil Etmelerini İstiyoruz" Dedi.

Trafik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Kars Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, trafik kurallarına uyulması halinde trafik kazalarının azalacağını belirterek, "Bütün kurum ve kuruluş temsilcilerinden, polis memurlarından ve görevlilerin kurallara uyarak çocuklarımıza örnek teşkil etmelerini istiyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, trafik haftası nedeni ile Kars Valiliği koordinasyonunda, ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla trafik haftası ile ilgili programlar düzenlendiğini söyleyen Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, "Trafik kurallarına uyulması halinde trafik kazalarının azalacağı önemli bir gerçektir. Bu nedenle hem okullarımızda, hem de sürücü kurslarımızda trafik kurallarının öğrenilmesi ve uyulmasını arzu ediyoruz. Bütün kurum ve kuruluş temsilcilerinden, polis memurlarından ve görevlilerin kurallara uyarak çocuklarımıza örnek teşkil etmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uymalarını istiyoruz" diye konuştu.

Öncelikle park konusunda yaya kaldırımlarının işgal edilmemesini isteyen Demirci, "Özürlüler Derneği'nden yetkililer bizleri ziyarete gelmişlerdi ve sorunlarını dile getirmişlerdi. Kaldırımların işgal edildiğini ve geçişlerin araçlar tarafından kapatıldığını söylemişlerdi. Vatandaşlarımızın yaya kaldırımların da sorunsuz geçişlerinin sağlanması için sürücülerimizin park konusunda daha dikkatli olmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kars'ta kırmızı ışık ihlallerinin çok yapıldığını da hatırlatan Demirci, şunları söyledi: "Kırmızı ışık yandığı zaman durulmalıdır. Eğer kavşakta kırmızı ışık var ise bu sistem geçiş sırasını belirliyor. Buna uyulması gerekir. Geçtiğimiz günlerde bir uygulamada siz basın mensuplarımızda şahit oldunuz ve gördük ki kısa bir zaman içerisinde çok fazla kırmızı ışık ihlali yapıldı. Bu uygulamalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz. Herkesin trafik kurallarına uymaları şart. Emniyet birimleri olarak, denetleme ve düzenleme görevlerimizi ve de trafikteki yardım görevlerimizi de aynı ciddiyetle yapmaya devam ediyoruz"

(BA-İRT-Y)

15.05.2007 15:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title