Haberler

Dündar: "Çarşamba Üniversite Şehri Oluyor"

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Meslek yüksek okulları, fakülteleri ve yurtları ile Çarşamba yakın zamanda müstakil bir devlet üniversitesine kavuşacaktır” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Meslek yüksek okulları, fakülteleri ve yurtları ile Çarşamba yakın zamanda müstakil bir devlet üniversitesine kavuşacaktır" dedi.

Samsun'un ikinci devlet üniversitesini Çarşamba ilçesinde kurmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Daha 5-6 yıl öncesine kadar bir meslek yüksek okulu dahi bulunmayan Çarşamba'da bugün bir müstakil devlet üniversitesinden bahsediyoruz. Bu hepimizin başarısıdır. Çarşamba'da inşallah müstakil bir üniversite kuracağız. Hayırsever büyüğümüz Sayın Mustafa Kemal Güneşdoğdu'nun gayretleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sayın Hüseyin Akan hocamızın destekleri ile ilçemize kazandırdığımız fakülte sayısı 3'e çıkıyor. Şehrimizin üçüncü fakültesi olan Sosyal Bilimler Fakültesi inşaatımız devam ediyor. İlçemizde devlet yurtları açılıyor. 500 kişilik bir öğrenci yurdunun daha temeli atılıyor. Hukuk Fakültesi'nin arkasındaki alanda yakında yurt inşaatı başlayacak. Ticaret Borsamız ve hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan Çarşamba Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrenci sayısı 1500'e ulaştı. Önümüzde 5 yıl içerisinde Çarşamba'nın üniversite öğrencisi sayısı 10 bin olacak. Bu öğrenciler burada yeyip içecekler, burada yaşayacaklar. İlçemiz ekonomisine katkıda bulunacaklar" diye konuştu.

"ÇARŞAMBA ORTA ÖĞRETİM KAMPÜSÜNE KAVUŞACAK"

Çarşamba'da liseler kampüsü projesini yakında hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Dündar, "Yeni dönem çalışmalarımız arasında Çay Mahallesi'nden Demiraslan köyüne doğru Yeşilırmak kıyısında 120 dönümlük bir alanda orta öğretim kampüsü oluşturacağız. Bunun plan çalışmalarını alt yapısını hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı'na yatırım projesi için sunuyoruz. Önce hizmetin hakkını teslim etmek lazım bunu şunun için de söylüyorum. 30 Mart'tan sonra 1 Nisan itibari ile yeni Büyükşehir Yasası ile yönetileceğiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Çarşamba Belediyesi ortak hareket edeceğiz. İnşallah daha büyük hizmetleri daha kısa sürelerde getireceğiz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title