Haberler

DSP Adana Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkanlığı, Adana milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkanlığı, Adana milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok, partisinin il başkanlığındaki aday tanınım toplantısında, DSP'nin 85 seçim çevresinde, 81 ilde seçime gireceğini ve halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir aday listesi hazırladıklarını söyledi.

7 Haziran'da yapılacak olan seçimde DSP'nin solun birinci partisi olmasını hedeflediklerini kaydeden Altınok, "Medyada seçim sadece parlamentoda bulunan dört parti arasında geçecekmiş gibi gösterilerek algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz DSP olarak yüzde 10 barajını geçerek, solun 1. partisi olmayı hedefliyoruz. Aslında bu seçimde baraj yüzde 3'tür. Yüzde 3'ü aşan partiler devlet yardımı kapsamına alınacak. Bu nedenle vatandaşlar artık 'oyum boşa gidiyor' mantığıyla hareket etmeyecek. Vatandaşlarımız mensubu olduğu veya benimsediği siyasi partiye oy vererek devlet yardımı almasına katkıda bulunabilecek. Bu nedenle DSP'ye oy verenlerin oyu boşa gitmemiş olacak" diye konuştu.

Halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir milletvekili adayı listesi hazırladıklarını ifade eden Altınok, "Milletvekili adaylarımızı merkez yoklaması ile belirledik. İl ve ilçe örgütlerimizle istişare ederek, özellikle halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir liste hazırladık. Bu seçimde çok iddialı olarak hazırlanıyoruz. DSP gücünü halktan ve haktan alan bir partidir. Mazlumun hakkını savunacak, işçi memur emekli çifti kardeşlerimizin TBMM'de temsil edecek bir parti olacak" dedi.

DSP Adana milletveli adayları şu isimlerden oluşuyor:

1.Ercan Akarpınar (İş adamı-Tüccar)

2. Hakan Buldu (İş adamı)

3.Birsen Bölükbaşı (İş kadını)

4.Remzi Zeren (Emekli)

5.Ali Şardaşlar (Esnaf)

6.Hüdaverdi Gökçe (Mobilyacı)

7.Süleyman Yurdacan (Tekstilci)

8.Seyla Uydan (Turizmci)

9.Mustafa Hazar (Emekli)

10.Tülay Aksu (Ev hanımı)

11.Talat Çavuş (Esnaf)

12.Ehter Suiçmez (Özel şirkette müdür)

13.Cumali Baran (Bilgisayar Uzmanı)

14.Mustafa Yılmaz (Esnaf) - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dsp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title