Haberler

Diyarbakır'da Mehmet Kapçak Sergisi

Güncelleme:

Diyarbakır'da Mehmet Kapçak Retrospektif Sergisi açılıyor. Sergide sanatçının 1970'li yıllarda başlayan ve hala kadar devam eden sanatsal aktarılacak.

Diyarbakır'da Mehmet Kapçak sergisi açılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amed Sanat Galerisi Koordinatörü sanatçısı Barış Seyitvan'ın Küratörlüğünü yapacağı sergide sanatçının sanatsal birikiminin dökümü çıkarılacak.

Küratör Barış Seyitvan, sanatçı Mehmet Kapçak'a ilişkin yaptığı sunumda, evrende her şeyin zıtlıklar dengesinde olduğunu "Dengesizlik beyni ve gözü rahatsız eder. Göz ve beynin uyarılması birbirleriyle ilişkili zıtlıklarla sağlanabilir. Bu denge formda, renkte, harekette, açık-koyuda, az- çok, şiddetli-şiddetsiz, hareketli-hareketsiz, büyük-küçük, uzak-yakın gibi zıtlıklarla" elde edilebileceğini belirtiyor.

Kapçak'ın sanatsal bakışını özetleyen Seyitvan, insanlığın görsel ve düşünsel olarak hep dengeyi aradığını, dengesizliğin "bozukluk, yanlışlık, ayrılık" demek olduğuna işaret ediyor. Seyitvan, "Göz ve beyin dengesizlikten rahatsız olur ve biçimde, renkte, harekette, açık-koyuda denge bulduğunda rahatlar" diyor. Kapçak için simetri eşitliği de beraberinde getirdiği için başlı başına dengedir.

Sergi 16 Kasım Cumartesi günü saat 17.30'da Amed Sanat Galerisi'nde açılacak ve 16 Aralık'a kadar açık kalacak. Amed Sanat Galerisi pazartesi günleri hariç her gün açık bulunuyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title