Haberler

Daskyleıon Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Sona Erdi

Süleyman Özaydın - Balıkesir'in Bandırma'da ilçesinde bulunan "Daskyleion Antik Kenti"nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yıl ki bölümü sona erdi.

Süleyman Özaydın - Balıkesir'in Bandırma'da ilçesinde bulunan "Daskyleion Antik Kenti"nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yıl ki bölümü sona erdi.

Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Kaan İren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hisartepe'de kazı çalışmalarının 1954 yılından beri sürdüğünü hatırlatarak, kazılardaki en önemli bulgunun 2010 kazı sezonunda gün yüzüne çıkarılan kule yapısı olduğunu belirtti.

Daskyleion'da 2011 sezonunda sadece arkeolojik kazıların değil, jeofizik ölçümlerin de yapıldığını ifade eden İren, şu bilgileri verdi:

"Antik kentin o dönemdeki coğrafi görünümünü anlamak ve toprağın altındaki yapıları saptamak amacıyla yapılan ölçümler, son derece önemli bulgular sundu. Antik çağda Manyas Gölü'nün, Hisartepe'nin kuzey ve doğu eteklerine kadar sokulduğu, dolayısı ile Daskyleion'un bir yarımada üzerine kurulu olduğu ortaya çıktı. Önümüzdeki kazı sezonlarında höyüğün kıyısında bir liman yapılaşması olup olmadığına veya su taşımacılığı yapılıp yapılmadığına dair izler aranacak."

İren, bu sezonda höyüğün çeşitli yerlerinde, pek çok önemli eserin bulunduğunu, bunların Bandırma Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildiğini belirterek,

"Höyüğün üzerinde daha önceden ortaya çıkarılmış olan ve ait oldukları dönemi oldukça iyi yansıtan Hellenistik dönem konutları ile dinsel işlevli bir yapı kompleksi olan 'Kült Yolu'nun devamının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalara da devam edilecek" dedi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title