Haberler

Çıldır Havaalanının Kargo Taşımacılığına Açılması Talebi

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Çıldır Havaalanının Pistinin Uzatılabilirliği Konusunda Devlet Hava Meydanları İşletmesi

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Çıldır Havaalanının pistinin uzatılabilirliği konusunda Devlet Hava Meydanları İşletmesi

(DHM) tarafından çalışma başlatıldığını bildirdi.

Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çıldır Havaalanının kargo taşımacılığında kullanılması için sivil toplum kuruluşları ve odalar tarafından başlatılan bir çalışma olduğunu belirterek, vatandaşların yararına olacak bir çabayı engellemelerinin ve destek vermemelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Coş, havacılıkta uygulanan kuralların çok katı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Havacılıkta güvenlik çok önemlidir. Ulaştırma Bakanlığımız da burada uçuşun ve mevcut önerilen uçakların ne kadar uygun olduğunu değerlendirecek. Bunun yanı sıra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletmesi Ulaştırma Bakanlığı gözetiminde kendileri açısından da gerekli değerlendirmeleri yapacaklar. İnşallah olumlu sonuç çıkar. Bundan hep beraber yararlanırız. Çalışmaların uzun vadede yapılması gerekiyor. Bin 435 metrelik pisti, her halükarda 2 bin 200 metrenin üzerine çıkarmamız gerekiyor. Bunun için ne yapılabilir masaya yatırılıp görüşülmesi lazım. Arazide pisti uzatmak için bir takım sorunlar var. DHMİ Genel Müdürlüğü uzmanları pistin uzatılabilirliği konusunda bir çalışma başlattı."

Coş, geçmişte 500 dekar araziyi havaalanı yapılması için bağışlayan Çıldır ailesine devlet olarak bir borçlarının olduğunu belirterek, "O zamanın şartlarına göre havaalanı yapılmış, ama şu anda uçaklar giderek büyüyor ve pervaneli uçaklarda giderek azalıyor. Jet uçaklarının da uçabileceği bir pist olması gerekiyor. Bu nedenle Çıldır Havaalanı şu anda verimli olarak kullanılmıyor" dedi.

- AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title